Mevlana programıyla dünyanın pek çok ülkesindeki farklı üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişim protokolleri imzalayan KMÜ, ilk yabancı misafirini ağırladı. 

Ukrayna’nın Dnipropetrovsk Devlet Üniversitesinden KMÜ öğrencilerine üç hafta süresince ders vermek üzere üniversiteye gelen Prof. Dr. Sergiy Okovytyy, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti. 

Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız ve Uzman Uğur Aygün eşliğinde gerçekleşen ziyarette Rektör Gökmen üniversitelerin evrensel yapısına dikkat çekerek konuk öğretim elemanını KMÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Sergiy Okovytyy ise Karaman ve üniversite hakkındaki izlenimlerini paylaştı. 

Kamil Özdağ Fen Fakültesi Kimya bölümünde 21 günlük akademik faaliyetine başlayan konuk öğretim elemanı, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ders vermekten son derece mutlu olduğunu ifade etti. 

İki üniversite arasında başlayan bu işbirliğinin öğrenci değişimi ve başka alanlarda da gerçekleşmesine yönelik temennilerin ardından karşılıklı hediyelerin takdim edilmesiyle ziyaret son buldu.