“Engelli Bireylerin İstihdamı” adlı proje faaliyetlerini izlemek için geldiler.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LDV Partnership Programı Uzmanlarından Akın Erdoğan ve Ayşe Talan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’u ziyaret etti.
  
Ulusal Ajans LDV Partnership Programı Uzmanlarından Ayşe Talan ;“Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda İtalya ve İngiltere’de bulunan kurumların yanı sıra Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğünün ortaklığı ile Karaman’da yürütülmekte olan “Engelli Bireylerin İstihdamı” adlı proje faaliyetlerini izlemek için buradayız. Proje faaliyetlerini ve proje evraklarını incelediğimizde, projenin olumlu somut çıktılarının olduğunu gördük. Proje kapsamında ortaya çıkarılan iyi uygulamaların önce Karaman ilinde daha sonrada diğer illerimizde yaygınlaştırılmasını tavsiye ediyoruz. Uygulayıcılarımızdan projenin kalan bir yılında da aynı hassasiyetle proje faaliyetlerini yürütmesini istiyoruz. Bizleri makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bekir Aksoy’a kurumumuz adına teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
  Ulusal Ajans Uzmanlarını ilimizde ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy; ‘Müdürlüğümüz AB projelerine büyük önem vermektedir. Avrupa Birliği Projeleri hem Müdürlüğümüz hem de okullarımız için bir vizyondur. Projeler bizlere iyi uygulamaları yerinde görme ve transfer etme şansı sağlamaktadır. Projeler aracılığıyla öğretmen ve öğrencilerimiz farklı ülkelerin kültürlerini yakından tanıma şansı yakalamakta, kendi kültürümüzü ve değerlerimizi yabancı ortaklarımıza tanıtma fırsatı elde etmektedir. Bu sayede ülkeler arasındaki önyargılar ortadan kaldırılarak, sevgi, barış ve hoşgörü ortamı oluşturulmaktadır. Ulusal Ajans’ın çok değerli Proje Uzmanları Akın Erdoğan ve Ayşe Talan’a projemiz hakkındaki olumlu görüşleri ve çok değerli tavsiyeleri konusunda teşekkür ediyorum. Bu projemizin yürütülmesindeki katkılarından dolayı öncelikle proje ortaklarımıza, Şube Müdürümüz Mehmet Akif Duman ve Proje Koordinatörümüz Ramazan Arslan’a da çok teşekkür ediyorum.” dedi.