Mehmet Çavaş İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Kırklar Düşünce ve Sanat Topluluğuna üye öğrenciler Kemalettin Tuğcu ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

“Her geçen gün bir acı haberle uyandığımız dünyada en azından çocuklara umudun, çabanın, gayret etmenin, cesaretin ve iyiliğin ne kadar önemli olduğunu hatırlatalım istedik” diyen Kırklar Düşünce ve Sanat Topluluğu Başkanı Yusuf Sacit Eryılmaz, etkinliğin amacını şu sözlerle açıkladı:

“Biz Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak bugün sizleri Kemalettin Tuğcu diye bir yazarın, hem de kitaplarında daima iyilere kazandıran bir yazarın varlığından haberdar etmeye geldik. Her geçen gün bir acı haberle uyandığımız dünyada en azından çocuklara umudun, çabanın, gayret etmenin, cesaretin ve iyiliğin ne kadar önemli olduğunu hatırlatalım istedik. Bir tevafuk olarak bugün dışarıda kar yağıyor ve biz evlerimizin penceresinden dışarıya bakarken en azından dünyanın herhangi bir yerinde bir evi olmadan büyüyen çocukları, yetimleri öksüzleri, yuvasız kuşları da düşünelim. Kemalettin Tuğcu’nun kahramanları Süpermen ya da Örümcek Adam gibi bütün dünyayı kurtarmıyor belki; ama en azından yaşadığı mahallenin, akrabalarının, arkadaşlarının dertlerine derman olmaya çalışıyor. Bu bakış açısını önemsediğimiz için buradayız. Etkinlik kapsamında kitapları önce kendimiz okuduk ve bizde oluşturduğu duygu ve düşünceleri bir video röportaj hazırlayarak küçük kardeşlerimize aktardık ve etkinliğimizin sonunda her bir öğrencimize bir Kemalettin Tuğcu hikayesi hediye edeceğiz. İnşallah sonucu güzel olur. Bizi ağırladıkları için Mehmet Çavaş İlkokulu’na da ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Türkiye’de büyük küçük her ferdin bir anlamda Kemalettin Tuğcu’ya vefa borcu olduğunu dile getiren Mustafa Doğan ise, “Bugün çocuklarımız ve gençlerimiz, eskiye göre daha çok kitap okuyor, daha çok film izliyor; ama okudukları kitaplar ve izledikleri filmler maalesef umuttan, iyilikten çok; sadece eğlenceye dayanıyor. Çocuğun düşünce ve duygu anlamında gelişimine çok şey katmıyor. Biz çocukluğumuzu Kemalettin Tuğcu kitaplarıyla yaşadık.  Onunla sadece okumayı sevmedik, aynı zamanda iyimser olmayı, umutlu olmayı da öğrendik ondan. Yıllar önce düşünür umudu, uyanık insanların rüyası olarak tanımlamış… Bu gerçek asla değişmedi, değişmeyecek… Umutsuz yaşayamayız. İyilik olmadan yaşayamayız… Bugün Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kırklar Düşünce ve Sanat Topluluğuna üye öğrencilerimiz, 4.sınıf öğrencilerimize Kemalettin Tuğcu’yu hatırlattılar. Kendilerine okulumuz ve şahsım adına teşekkür ediyor,  bu etkinliğin tüm çocuklar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. ” dedi.

Etkinlik, Kırklar Düşünce ve Sanat Topluluğu üyesi öğrencilerin daha önceden öğrenciler adına imzaladıkları Kemalettin Tuğcu hikayelerini hediye etmeleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.