Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO), Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) üyesi oldu. Üyeliği 17 Aralık 2013 tarihi itibari ile kabul edilen KMÜ PTTO, böylelikle ÜSİMP’in 18 üyesi arasında yer aldı.
 
TÜBİTAK Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi ÜSAM’ın 2006 yılında TÜBİTAK Bilim Kurulu kararı ile kapatılmasının ardından 2007 yılında aynı amaçla bazı merkezler tarafından kurulan ÜSİMP, çalışmalarını gönüllülük esasına dayalı olarak sürdürüyor.

KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu yaptığı açıklamada “KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi olarak ‘İnsan Kaynakları Yaratılması, Proje Madenciliği, Üniversite-Sanayi İşbirliği (ÜSİ) Yapılarını İzleme ve Değerlendirme, ÜSİ Yayın Bilgilendirme ve Arayüz Kuruluşlarının Akreditasyonu’ gibi konularda çalışmalar yürüten ÜSİMP’e üye olmak önemlidir. Çünkü üniversitelerimizde yeni teknoloji üretilmesine, üretilen teknolojilerin topluma aktarılmasının teşvik edilmesine ve üniversitelerde teknoloji transfer mekanizmaların geliştirilmesine ön ayak olmayı amaçlayan, sanayi sektörünün ise teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan, teknoloji üreten ve ihraç eden, üniversiteler ile etkin işbirliği içinde olan, rekabet gücü yüksek bir yapıya dönüştürülmesine katkıda bulunan ÜSİMP’in hedefleriyle KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin hedefleri birbirine paraleldir.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Sönmezoğlu, üniversiteler ve sanayi arasındaki işbirliği kültürünün geliştirilmesi adına bunun gibi çalışmalara imza atmayı sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.