Bilim Sanat Merkezi, Karaman’da 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında derslere başlayacak. Bilim Sanat Merkezi’nin açılış müjdesini veren Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, Bilim Sanat Merkezi’nin Karaman için bir kazanım olacağını dile getirdi. Beyin göçünün azalması ve Karaman’daki üstün zekâlı öğrencilerin değerlendirilmesi anlamında bir çalışmanın başladığını söyleyen Göktepe; “Yetenekli ve üstün zekalı çocuklarla özel ilgilenilmesi, zaman ayrılması ve özel materyalleri olması lazım. Bu çocuklara yönelik böyle bir çalışma olmadığından dolayı zekâları köreliyor. Ama Bilim Sanat Merkezi onlara yönelik olması, materyallerle donanımlı ve bire bir derslerle onların gelişimini sağlayacak.” dedi.

Bilim Sanat Merkezi Açılıyor
Karaman’da Bilim Sanat Merkezi’nin açılacağını ve sınavların devam ettiğini söyleyen Göktepe; “Karaman İlimizde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında hazırlıkları tamamlanan Bilim Sanat Merkezi Eylül ayında açılacak. Bu yıl 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden toplam 60 öğrenci alınacak. 60 öğrencinin 15’i birinci sınıf, 15’i ikinci sınıf, 15’i üçüncü sınıf ve 15’i dördüncü sınıf olmak üzere her sınıftan kendi aralarında ise 5’i üstün zekalı, 5’i resim, 5’i müzik alanında başarılı öğrencilerden seçilecek. Bu sistem 2 aşamadan oluşmakta. Yetenekli ve üstün zekâlı çocuklar tespit edilirken sınavlara tabi tutuldu. 3 ve 4.sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizden toplam 1450 öğrenci başvuru yaptı. 1 ve 2.sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizden de 1250 civarında öğrencimiz başvuru yaptı. 3 ve 4.sınıflarda eğitim gören öğrencilerimiz yazılı sınava tabi tutuldular. 1 ve 2.sınıflarda eğitim gören öğrencilerimiz ise tablet üzerinden online sınava tabi tutuldular. Üstün zekâ, resim ve müzik alanında kazanan öğrenciler tekrardan sınava giriyorlar. Üstün zekâ alanında kazanan öğrenciler Rehberlik Araştırma Merkezinde zihinsel yetenek testine tabi tutuluyor ve testler halen devam ediyor. Müzik alanında kazanan öğrenciler Güzel Sanatlar Lisesi’nde 2-3 Haziranda yapılacak. Resim sınavını ise 21-22 Mayısta İmaret Ortaokulunda yaptık.  200 öğrencimiz resim alanında, 45 öğrencimiz müzik alanında, 153 öğrencimiz de zihinsel yetenek sınavlarını kazanmıştır. Bunların içinde toplam 20 tane üstün zekalı öğrenciyi tespit edeceğiz. 20 tane resim alanında yetenekli ve 20 tanede müzik alanında yetenekli öğrencilerimizi tespit edeceğiz.” dedi.

Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Öğretmenlere Eğitim Verecek
Bilim Sanat Merkezi’nin kontenjan sayısını Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiğini aktaran Göktepe; “Her sene kontenjanları genel müdürlük belirleyecek. Gelecek yılda bu sınavlar olacak. Biz bununla ilgili seminer dönemlerinde rehberlik öğretmenlerine eğitimler verdik ve bu senede sınıf öğretmenlerine yönelik çalışmalar yapacağız. Ülkemizdeki ve Karaman’daki beyin göçünün azalması ve elimizdeki üstün zekâlı öğrencilerin değerlendirilmesi anlamında bir çalışma artık başlandı. İnşallah vatanımız, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.” dedi.