Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Uygulama Anaokulu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak. Anaokulunda, üniversitenin çocuk gelişimi bölümü öğretim elemanlarının gözetiminde ve deneyimli okul öncesi öğretmenlerinin katkısıyla, zengin uyarıcılı bir okul öncesi eğitim ortamı hazırlandı. 
“Çocuğunuzun geleceği için doğru yoldasınız” ilkesinin benimsendiği öğretim ortamı Türkiye’deki diğer anaokullarıyla kıyaslandığında, özellikle sosyal alanlarının genişliği ve ferahlığıyla dikkat çekiyor.

Anaokulunda 11 ay boyunca hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilecek. KMÜ Anaokulu Yürütme Kurulu tarafından belirlenecek olan Anaokulu aidatının üniversite personeli için aylık 350 TL, üniversite dışından alınacak kayıtlar için ise 400 TL olabileceği öngörülüyor.   

KMÜ Anaokulu geniş bir bahçe içerisinde 1200 m2 kapalı alanda 7 sınıf, kapalı oyun salonu, çok amaçlı salon ve drama odası, yemekhane ve mutfak, 2 uyku odası, veli bekleme salonu ve idari bölümleri içeriyor. 

Kayıt işlemleri için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine başvuru yapılabiliyor. Ayrıca okulun web sayfasındaki ön kayıt başvurusu formunun e-posta ([email protected]) ile gönderilmesi durumunda da kayıt gerçekleştirilebiliyor.