Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere seminer verildi.

Akıllı tahta kurulumu yapılan okullardaki öğretmenlere, ücretsiz eğitsel materyal temini için kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalını tanıtmak amacıyla, İlçe Milli Eğitim toplantı salonunda Fatih Projesi Eğitmeni İsmail Asar tarafından seminer verildi.

Seminerin açış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Yağan, “Fatih Projesi eğitim açısından son derece önemli bir projedir. Bu nedenle projenin etkili ve doğru şekilde kullanılabilmesi için bu tarz seminer ve kurslar hayati önem taşımaktadır. Milli Eğitim olarak öğretmenlerimizi eğitmek ve her türlü desteği vermek için uygun ortamların sağlanması çabasındayız. Bu kurs ve seminerler sayesinde öğrencilerimize daha profesyonel düzeyde materyallerin bulunması, kullanılması ve uygun içeriklerin hazırlanması için rehberlik edip, eğitim öğretimi daha işlevsel hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Eğitmen İsmail Asar ise Fatih Projesi’nin eğitimde teknolojiyi kullanma projesi olduğunu belirterek, “Eğitim öğretimin daha işlevsel hale gelmesi ve gelişmiş ülkelerle yarışabilmemiz için iki önemli faktör vardır. Bunlardan birincisi eğitim, ikincisi teknolojidir. Bu iki faktörü birleştirip geliştiren ülkelerin daha güçlü olduğunu görmekteyiz. Bakanlığımız da bu nedenle Fatih Projesi’yle eğitim ve teknolojiyi birleştirerek, ülkemizin doğu-batı arasındaki fırsat eşitsizliğini giderip daha nitelikli öğrenci yetiştirilmesini hedeflemektedir. Biz öğretmenler cahilliğe karşı bir savaş, karanlığa karşı bir ışık olma mücadelesi vermekteyiz. Tabi bu savaş ortamında kullanacağımız silahlarımız eskiden kara tahta, kitap, defterken şimdi akıllı tahta, tablet ve bilgisayar olmuştur. Tabi bu silahları kullanmamız için mermiler gerekmektedir. Çünkü mermi olmadan silah tek başına bir şey ifade etmez. Peki mermilerimiz nedir diye sorarsak, mermilerimiz; animasyon, video, eğitsel oyunlar, sunumlar ve görsel materyallerdir. Bugün bu seminerde mermilerimizi yani eğitsel materyallerimizi nereden temin edeceğimizi göstereceğiz. Siz de biliyorsunuz ki her öğrencinin hazır bulunma düzeyi farklı olduğundan, kimisi çabuk kimisi geç öğrenebilmektedir. Bu nedenle bu tür eğitsel materyalleri kullanarak öğrencilerimiz bilgiye daha kolay ve eğlenceli şekilde ulaşacaktır. Vereceğimiz bu materyaller sayesinde, öğrenci istediği kadar tekrar etme şansını bulacak ve böylelikle bilginin daha kalıcı olmasını sağlayabileceğiz” diye konuştu.

Fatih Projesi’yle beraber öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz bir şekilde eğitsel materyallere ulaşabilmesi için bakanlığın, EBA platformunu kurduğunu söyleyen Asar, “Bu platforma www.eba.gov.tr sitesinden ulaşabilmekteyiz. EBA platformuyla beraber öğretmenler, bütün sınıfların PDF formatındaki ders kitaplarını ve öğretmenin konusuyla ilgili animasyon, video, eğitsel oyun ve görsellerini ücretsiz şekilde kullanabilecektir. Bu içeriklerle beraber, eğitsel diğer yayın kuruluşlarının materyallerine de EBA şifresiyle ücretsiz bir şekilde ulaşabilmekteyiz. Aynı zamanda kendi yaptığımız materyal, dosya, haber ve dokümanları da site içinde paylaşabiliyoruz. Böylelikle hem materyal temini sağlayıp hem de paylaşım yaparak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunabileceğiz” şeklinde konuştu.

Seminere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Sağır, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.