Ankara Üniversitesi’ne bağlı yabancı dil eğitim kurumu olan TÖMER Bursa Şubesi’nin tanışma etkinliğinde öğrenciler birbirleriyle Türkçe, İngilizce, Rusça ve Korece konuşarak pratik yapma şansı buldu.

Yurt dışından gelerek Türkçe dil eğitimi alan öğrenciler ile yabancı dil eğitimi alan Türk öğrenciler biraraya geldi. 32 farklı ülkeden yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Dil partner etkinliğindeki amaçlarının yabancı uyruklu öğrenciler ile İngilizce öğrenen Türk öğrencilerin dil pratiği anlamında kaynaştırmak için biraraya geldiklerini ifade eden TÖMER Bursa Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuncay Karaçam, bu etkinliklerin Türk öğrenciler için yabancı dilini, yabancı uyruklu öğrencilerin ise Türkçe öğrenimlerini geliştirmek için faydalı olacağını söyledi.

AFGAN VE KAMERUNLU ÖĞRENCİDEN TÜRKÇE RÖPORTAJ

Tüm öğrencilerin karma gruplar halinde eşleştirilerek yabancı dil partnerleriyle birlikte haftada iki saat Türkçe, iki saat yabancı dilde iletişim kurarak eğitimlerinin pekiştirilmesinde neşeli anlar yaşandı. Afganistanlı öğrenci Baburuddin Jurat’ın muhabirliğe heveslenip Kamerunlu öğrenci Kiegaing Emmanuel ile röportaj yapması kısa bir sürede olsa da alınan eğitimin başarılı olduğunu ortaya koydu. Kendini muhabir olarak tanıtan Baburuddin Jurat sorduğu çeşitli sorularla arkadaşının ve kendisinin Türkçe konuşma seviyesini sergiledi. Kamerunlu öğrenci Kiegaing Emmanuel ise, Bursa’ya, Türkiye’ye ve insanlara övgüler yaparak aldıkları eğitimin faydasını gördüklerini kanıtladı.

Türk öğrenci Hatice Ceyhan ise, 4 aydır yabancı dil eğitimi aldığını ve eğitimin yanı sıra dil partner etkinliği gibi etkinliklerin de faydasının büyük olduğunu vurguladı. Ceyhan, "Yabancı arkadaşlar edinerek dillerini daha kolay öğrenme şansı buluyoruz. Bazı öğrencilerin yurt dışına çıkmak için imkanları yok. Bu yüzden Bursa’da böyle bir etkinliğin düzenlenmesi bizim için yararlı oldu. Şuanda herkesle anlaşabiliyorum. Umarım bu etkinliklerin devamı gelir" dedi.