Karaman İl Müftülüğü merkezine bağlı kurslarda eğitim gören toplam 8950 erkek ve kız öğrenci arasında şartları tutan 197 kursumuzdan 628 öğrenci yarışmalara katılmıştır.

11.08.2014 tarihinde başlayan ve Müftülük 2014 yılı eylem planı içerisinde 1. ve 2. turda kız ve erkekler ayrı yarışıp finale; Hz. Ömer Cami, Arapoğlu Cami, Mescidi Aksa Kız K. Kursu, Müftü İlhan Aydın Kız K. Kursu, Hisar Erkek K. Kursu ve Dolunay Kız K. Kursu öğrencileri kalmışlardır. 21.08.2014 tarihinde Zenbilli Ali Efendi Erkek Kur'an Kursu Yeşil Sahada  İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ başkanlığında İl Müftü Yardımcıları Mustafa KINAY ve Ziyaeddin KIRBOĞA, Şube Müdürü Ali ERYILMAZ ve Eğitim Uzmanı Süleyman ALTINDAŞ'ın komisyon üyeliklerini yaptığı Final yarışmasında; kura usulu müfredata uygun ezberler okutulup, temel dini bilgilerden 10 adet soru sorulmuştur.

Yarışmanın sonucunda Müftü İlhan Aydın Kız K. Kursunda Öğretici Senem CERANOĞLU hocamızın öğrencileri Zehra Uysal, Rüveyda TARHAN ve İlknur KESKİN birinci olmuşlardır. Birinci olan öğrencilerimize İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ diğer finalist gruplara ise Müftü yardımcıları ve şube müdürümüz ödüllerini takdim etmişlerdir.