Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projeleri kabul edilen Yem Sanayi İlkokulu proje ekibi 08-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Letonya’ya gidiyor.

Yem Sanayi İlkokulu proje ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY’u ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi. Şube Müdürü Mehmet Akif DUMAN’ın da katıldığı ziyarette Okul Müdür Yardımcısı Mustafa AYDIN: “Avrupa Birliği ülkelerinden İspanya, İzlanda ve Letonya’dan üç okul ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Yeşil Bir Avrupa İçin Sörf Yapalım” adlı projemizin üçüncü toplantısını gerçekleştirmek üzere 7 kişilik ekibimiz Letonya’ya gidecektir. Projemiz kapsamında öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmayı, doğayla barışık bir yaşam felsefesi kazandırmayı, farklı kültürleri tanıma ve ülkeler arasında dostluklar kurmayı amaçlamaktayız” dedi.

Yem Sanayi İlkokulu proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY yaptığı açıklamada: “Eğitim kurumlarımız projeler alanında üst düzey bir performans sergilemektedir. Projeler kapsamında ilimizden öğretmen ve öğrencilerimizi Avrupa’nın farklı ülkelerine yolcu etmekten büyük bir memnuniyet duymaktayız. Yem Sanayi İlkokulumuzun Letonya’da ülkemizi, tarihimizi, kültürümüzü ve ilimizi en güzel şekilde tanıtacağına inanıyorum. Bu güzel çalışmayı ortaya koyan başta okulumuzun idareci ve öğretmenlerine, Müdürlüğümüzün Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.