“Yeni açılan bir üniversite olmasına rağmen çok iyi”
Ankara’dan Karaman’a gelerek KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümünde öğrenimine başlayan Buğra Demirtaş, üniversite hakkındaki düşüncelerini  “Yeni açılan bir üniversite olmasına rağmen beklediğimden çok daha iyi buldum. Küçük bir üniversite beklerken, oldukça büyük bir yerleşkeyle karşılaştım. Kampüsün dağınık olmaması, her şeyin bir düzen içinde olması çok hoşuma gitti.” şeklinde ifade etti. 

Osmaniye’den gelen ve KMÜ İİBF İşletme Bölümünde eğitime başlayan Sinem Erkayıran “Üniversitedeki hocalarımızın ilgili davranması, yol gösterici olmaya çalışmaları beni etkiledi. Yurtla üniversitenin arasının bu kadar yakın olmasına da çok sevindim. Karaman’ı ise oldukça şirin buldum. İnsanları gayet sıcakkanlı.” dedi.

“Kayıt bir günümüzü alır diye düşünerek geldik, beş dakikada kayıt yaptırdık”

KMÜ Hemşirelik Bölümüne başlayan Nazmiye Koca üniversiteye dair izlenimlerini anlatırken “Biz ailemle Aksaray’dan gelirken kayıt bir günümüzü alır, akşama kadar sürer diye düşünüyorduk. Beş dakikada işimiz bitince ailem de ben de şaşırdık. Üniversiteyi gezerken sosyal tesislerin yeni açıldığını duydum. Çok şanslıyız, çok beğendim, tesisler oldukça geniş ve güzel.” şeklinde konuştu.

“Karaman gürültüsüz, sakin, huzurlu bir şehir”

İstanbul’dan KMÜ’ye gelerek İİBF İktisat Bölümünde öğrenime başlayan Nurcan Çelik “İstanbul’dan sonra Karaman’a gelince gürültüsüz, sakin, huzurlu bir şehirle karşılaştım. Ulaşımın kolay olması, her yerin birbirine yakın olması buranın önemli bir avantajı bana göre. Daha önce Mersin’de üniversiteye gidiyordum; bıraktım, buraya geldim. Samimi ve sıcak bir ortam var, şimdilik memnunum.” dedi.

Mersin’den gelerek KMÜ Kazımkarabekir Meslek Yüksekokulunda (MYO) eğitime başlayan iki arkadaş; Yerel Yönetimler Programı öğrencisi Ayşe Arslan ve Büro Yönetimi Programı öğrencisi Merve İncik “Memleketimize yakın olduğu için burayı seçtik. Kampüsün sosyal alanlarını ve spor tesislerini gezdik, çok beğendik. Kazımkarabekir Meslek Yüksekokulu binası da yeni yapılmış, her şey çok güzel. Sadece sosyal alanların Kazım Karabekir’de de olmasını isterdik.” şeklinde konuştular.