Karaman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Şube Müdürleri İbrahim İbrahimoğlu, Ayhan Kahraman ile okul ve kurum Müdürleri katıldı.

Toplantıya katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, toplantının amacının yeni eğitim öğretime az bir süre kala yapılan çalışmaları değerlendirmek olduğunu söyledi.

“BİR, BEŞ VE DOKUZUNCU SINIFLARIN MÜFREDATI YENİLENDİ”

 İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Milli Eğitim Bakanlığının 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı öncesinde müfredat değişikliğine gittiğini belirterek Bakanlığın yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde bir, beş ve dokuzuncu sınıfların müfredatının yenilendiğini belirtti. Kuntoğlu, “Müfredatın yenileme sürecinde hemen hemen bütün illerdeki öğretmenlerimiz konuyla ilgili çalışmalara katıldı. Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte yeni müfredat içeriğine sahip kitaplarımız okullarımıza dağıtılacak” dedi. 

“MÜFREDATI UYGULAYACAK OLAN ÖĞRETMENLERDİR”

Yenilenen müfredatın amaçlarından bahseden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yeni müfredatın uygulanması açısından öğretmenlere ve yöneticilere önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Kuntoğlu, “Siz ne kadar iyi bir müfredat yazarsanız yazın bu müfredatı uygulayacak olan öğretmenlerimizdir. Bu müfredatı uygulatacak olan da sizler yani eğitim liderlerimizdir. Türkiye’de önemli bir değişiklik yapılıyor. Bizim istediğimiz bu değişikliğe eğitim camiasının, eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin sahip çıkmasıdır. Öncelikli olarak eğitim liderlerimiz yenilenen müfredatı öğretmelerine anlatacaklar. Öğretmenlerimizde velilerimize paylaşacak” diye konuştu.

Müfredatın yenilenme gerekçelerini anlatarak konuşmasına devam eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Pratik bilgilerin hayata geçirilmesi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması, güncel niteliklerin kazandırılması ve değerlerimizin müfredata girmesi arzu edilmiştir. Öğrencilerimize kazandırılacak bu niteliklere uygun içerikler istikametinde bir güncelleme yapıldı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ EĞİTİM BELİRLEYECEK"

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Türkiye’nin yenilenen süreçle birlikte değiştiğinin altını çizerek değişimle birlikte öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurguladı. Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerinin olduğunu da hatırlatan Kuntoğlu bu hedefleri gerçekleştirirken ana omurgayı eğitim camiasının oluşturduğunu ifade etti.  Kuntoğlu, “Türkiye’nin geleceğini eğitim belirleyecek. Dolasıyla Bakanlığımız bu noktada hem ekonomik hem de personel kaynağı bakımından gereken önemi vermektedir” dedi. 

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu öğretmenlerin toplumun şekillenmesinde çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek Türkiye’de öğrencilere artık değerler eğitimi ekseninde eğitim verileceğini söyledi. Kuntoğlu, “Türkiye’de bundan sonra yapılacak tüm iş ve işlemler bu çerçevede olacak. Çünkü biz değerlerimizle varız. Aliya İzzetbegoviç ne diyor, ‘Savaş yenildiğiniz zaman kaybedilmez, savaş düşmana bezediğiniz zaman kaybedilir.’ Biz köklü ve kültürü ve medeniyeti olan bir milletiz. Bir başkasının uydusu değiliz artık. Avrupa’nın Türkiye’yi böyle görmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

“YARDIMCI KAYNAK BİR ALGIDIR”

Eğitim konusundaki tespitlerini okul ve kurum yöneticileriyle paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Bakanlığımızın öğrencilerimize kitaplarını dağıtmasına rağmen öğretmenlerimiz yardımcı kaynak aldırma konusunda ısrar etmektedir. Bu noktada yardımcı kaynağımız EBA olmalıdır. Önümüzdeki yıl yardımcı kaynağa ihtiyaç olmayacak şekilde kitaplar hazırlanacak. Unu, yağı ve şekeri varken öğretmenlerimiz kendisi pastayı yapmıyor. Bunun yerine öğrenciye hazır pasta aldırıyor. Yardımcı kaynak budur. Yani kısacası ticari olan yardımcı kaynak bir algıdır. Tıpkı dershaneler algısı gibi. Dün dershane olmadığı zaman öğrencisinin üniversiteyi kazanamayacağını düşünen veliler vardı. Ama bugün destekleme ve yetiştirme kursları ile bu algıyı kırdık.” diyerek konuşmasına devam etti.

“EBA BİRÇOK KONUDA İHTİYACI KARŞILAYACAK DEV BİR BİLGİ KAYNAĞIDIR”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağının kullanımı konusunda öğretmelere uyarılarda da bulanan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu EBA’nın öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platform olduğunu dile getirdi.  Kuntoğlu, “Eğitim Bilişim Ağı (EBA) birçok konuda ihtiyacı karşılayacak dev bir bilgi kaynağıdır. EBA’nın kullanımını okul yöneticileri sağlayacaktır. EBA kullanımını aktif olarak takip edelim” diyerek konuşmasına son verdi.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu toplantıya katılan okul ve kurum yöneticilerine teşekkür ederek sona erdi.