Bahçeşehir Koleji Etiler Kampusü velileri ve eğitimcileri, Dr. Özgür Bolat’ın "Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar" isimli seminerinde bir araya geldi. Seminer, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’in de katılımıyla gerçekleşti.

EĞİTİMDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLARIN ÖNEMİ

Sanayi devriminden önceki eğitim anlayışıyla, bugünün dünyasındaki eğitim anlayışı arasında büyük fark olduğunu söyleyen Yücel, yeni çağın yeniliklerine uyumlu bir eğitimi kabul etmek ve bu yolda ilerlemek gerektiğini ifade etti. Eğitimcilerin çoğunun eğitim alanında değişime çok da açık olmadığını belirten Yücel, "Artık dünyada eğitim meselesiyle sadece eğitimciler değil, toplumun her kesimi ilgileniyor. Bunlardan bir tanesi ‘’The Partnership for 21st Century Skills’’ (P21) olarak geçiyor. Washington’da bazı büyük holdingler, senatörler, milletvekilleri, eğitimciler tarafından kurulan bir vakıf var ve bu vakıfta 21’inci yüz yılda eğitim nasıl olmalıdır diye çalışmalar yürütülüyor. Bu camiaya Amerika dışından üye olan tek kurum biziz. Tüm bu çalışmalarımızdaki tek hedef dünyanın en önemli meselelerinden biri olan eğitime çözümler bulmak’’ dedi.

ÖNEMLİ OLAN EĞİTİMİN NİTELİĞİ

Eğitimin bir hedef ya da sonuç değil bir araç olduğunun altını çizen Yücel, "Okuryazarlık oranımız yüze 100’lere, yüksek okul mezunu oranımız yüzde 10’lardan yüzde 50’li rakamlara ulaştı. Ancak bu rakamlar her ne kadar yükselirse yükselsin eğer eğitimin içeriği bu yüz yıla hitap etmiyorsa belki de o eğitim çok da yararlı değildir. Her eğitim dendiğinde akla hep iyi şeyler gelmemeli. Burada asıl mesele, 21’inci yüzyılda dünyayla rekabet edebilmek için neler yapılması gerektiğidir. Eğitim verdiğimiz örgencilerin çevreye duyarlı ve etik değerleri olan bireyler olmasını istiyoruz ve bireyin birlikte yaşam kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

AİLE VE EĞİTİM KURUMU İŞBİRLİĞİ

Enver Yücel konuşmasında ailelerin çocuklarının eğitimdeki rolünün önemine de değindi.

Öğrencinin tam anlamıyla istenilen eğitimi alması noktasında ailelerin de önemli rolü olduğuna dikkat çeken Yücel, ailenin en büyük okul olduğunu, eğitimin ailede başladığını ve velilerin okulun eğitim sitemine uyumlu bir şekilde çocuğunun eğitimiyle ilgilenmesinin öneminin altını çizdi.

HEDEF EĞİTİMDE DÜNYA MARKASI OLMAK

Eğitim alanındaki hedeflerine de değinen Yücel, Bahçeşehir Koleji’nin dünyadaki eğitim markası olması gibi bir hedefimiz ve bu anlamda da azmimiz var. Sade Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli yerlerinde de Bahçeşehir adıyla okulları olan bir kurum ve büyük bir aile olmak istiyoruz. Birbiriyle diyalogları iyi olan ve bundan güç alan büyük bir camia olmak istiyoruz. Biz eğitimin nasıl olması gerektiğiyle ilgili dünyaya katkı da sağlıyoruz. Bugün dünyada gelişmiş, gelişmekte olan ya da geri kalmış ülke fark etmeksizin eğitimin nasıl olması gerektiğiyle ilgileniyor’’ ifadelerine yer verdi.

Enver Yücel’in konuşmasının ardından Dr. Özgür Bolat, ’Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.