Prof. Dr. Üstün Dökmen, yılgınlık duygusunun başarıyı olumsuz etkileyeceğini belirterek, insanların yaşamları boyunca yılmazlık duygusuyla hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin düzenlediği ’Kaliteli İletişim ve Yaşam Sevinci’ konulu seminerde konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen, yılmazlık ve yılgınlık duygularının insan hayatını nasıl etkilediği konusundaki tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. Kitapları, oyunları ve televizyon programları ile kitleleri konferanslarında bir araya getiren Prof. Dr. Üstün Dökmen, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.

Yılgınlık duygusu içinde iyileşme olamayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Dökmen, “Yılmazlık duygusu yani pes etmemek, umudu kesmemek önemlidir. Türk kültüründe yılgınlık olduğu kadar yılmazlık duygusu da var. Anadolu kültürü bunları bize gösteriyor. Yılmaz olmak, işlevsel yaşamak gerekiyor” dedi.

Dinleyicilere hedeflerinden asla vazgeçmemeleri konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Dökmen, “Hayatınızda ilk 30 yıl kötü geçtiyse, sonraki 60 yılın nasıl iyi olması gerektiğini düşünmelisiniz. Vazgeçmemek, pes etmemek önemli kavramlar. Benim her zaman mutluluğu anlattığımı sanıyorlar. Her zaman mutlu olamazsınız. Her durumda mutlu olmak zorunda değiliz ama güçlü olmak zorundayız” diye konuştu.

Pozitif bilimin önemli olduğunu söyleyen Dökmen, “Pozitif bilimde veri istenir. Gözlenebilen şeyler üzerinden gözlem yapıp veri toplamamız gerekiyor. Pozitif bilginin ürettiği bilgi değişkendir. Yıllar önce tereyağı ve yumurtanın öldüreceğini söylediler fakat günümüzde bu iki besin aklandı. Yani pozitif bilim dogmatik ve durağan değildir, değişir. Sorular aynıdır, cevaplar değişir. Pozitif bilim dışında ise sorular değişir, cevaplar aynıdır. Bu bilimden uzak kalınca her şeyi kaybedersiniz” ifadelerini kulandı. Prof. Dr. Dökmen, farklı bakış açılarının insanı geliştirebileceğini de sözlerine ekledi.

Konferans İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Halil Yetkin’in Prof. Dr. Üstün Dökmen’e plaket takdimi ile sona erdi.