Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) ortağı olduğu Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamındaki IPHRAS, "Çokdilliliği Yaşamak" konulu konferansı ile devam ediyor.

Avrupa’da dil çeşitliliği, Avrupa kimliği ve AB içerisinde hareketliliği desteklenen IPHRAS Projesi; İngilizce, Almanca, Yunanca, Türkçe, Bulgarca, Romence ve Romani olmak üzere 7 dilde hazırlandı. İki yıl süren projenin Çokdilliliği Yaşamak konulu konferansı Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ve Başarı Merkezi/CRU/YTU tarafınca ortaklaşa olarak düzenlendi.

6 Kasım 2014 Perşembe günü YTÜ, Beşiktaş Oditoryum ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek olan konferansın sabah oturumlarında farklı ülkelerden davetli konuşmacılar sunum yapacak olup, öğleden sonraki oturumlarda projede öngörülen hedef gruplarına ve dillere göre IPHRAS Öğretimi ve Öğrenimi konulu workshoplar düzenlenecek. Etkinlik, öğrenci ve öğretim elemanlarına açık olacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ortağı olduğu Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamındaki IPHRAS (Interphraseologie für Studien und Berufsmobile/Avrupa Birliği Öğrenim ve Çalışma Hareketliliğine Yönelik Çokdilli Frazeoloji Modülleri Tasarımı ve Online Öğretimi) AB Projesi, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.

IPHRAS; öğrencilere, çalışanlara ve öğretmenlere yönelik olup yurtdışında eğitim ve çalışma konuları çerçevesinde yabancı dil öğrenimine kolayca giriş yapmalarını sağlayacak ücretsiz online bir kaynaktır.