Yıldız Teknik Üniversitesi’nden bilim, teknoloji, tasarım, reklam, sanat ve iş dünyasının tüm İnovatif pasydaşlarının biraraya geleceği “Türkiye İnovasyon Haftası”na tam destek geldi.

Hızlı bir tempoyla değişen dünyada, farkındalık yaratacak yeni fikirlerin paylaşıldığı Türkiye İnovasyon Haftası, bu yıl da insan yaşamının bütün alanlarını etkileyen bilim, teknoloji, tasarım, reklam, sanat ve iş dünyasının yıldızlarını ağırlıyor.

İnovatif çalışmalarıyla bilinen Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin hedeflediği heyecan verici projeleri hayata geçirebilmek için, teknolojiyi satın almak yerine, kendi teknolojimizi üretmek zorundayız. YTÜ olarak inovatif düşünceleri hayata dönüştürecek Ar-Ge Mühendisi yetiştirmek konusunda çalışmalar yapıyoruz. Son yıllarda üniversite-sanayi işbirliğinde ülkemizin en fazla yol alan ve proje geliştiren Yıldız Teknik Üniversitesi olarak Türkiye İnovasyon Haftası ve buna bağlı etkinlikleri tüm birimlerimizle desteklemekteyiz” dedi.

Türkiye’nin geleceğini inşa etme adına 4-5-6 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Harbiye’de buluşacak birçok inovasyon gurusu ile çok sayıda üst düzey yönetici ve yönetici adayını bir araya getirecek etkinliğin kayıtları başladı.

Etkinlik süresince birbirinden ünlü ve uzman yabancı ve yerli isimlerin konuşmacı olacağı Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul’da bu yıl Hollanda da "partner ülke" olarak yer alacak. Çarpıcı konferansların yanında Türkiye-Hollanda İş Forumu, B2B organizasyonları ve Hollandalı firmaların çalıştayları da katılımcılarla birlikte olacak.

Türkiye’nin en inovatif şirketlerini seçmek üzere başlattığımız İnovaLİG’in büyük finali de Türkiye İnovasyon Haftası 2014’te yapılacak. Büyük final değerlendirmesinde 5 kategoride Türkiye’nin İnovasyon Şampiyonları, ödüllerini sahnede katılımcıların huzurunda alacak.

Geçen yıl 26 bin kişinin katıldığı, katılımın ücretsiz, online kayıtın zorunlu olduğu etkinlikte online kayıt yaptıran ilk 5 bin kişi sürpriz hediyeler kazanacak.