Başkent’te düzenlenen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı’nın ilk gününde yurtdışı hayali kuran gençler yurtdışı okulları ile birebir görüşme fırsatı buldu.

Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı ilk gününde yurtdışı hayali kuran gençlerden yoğun ilgi gördü. 2002 yılından bu yana hızla gelişerek Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük yurtdışı eğitim organizasyonu olan IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları bu yıl 5-12 Kasım tarihleri arasında 5 ayrı merkezde düzenleniyor. Ankara’da başlayan fuarın ilk gününde yurt dışı hayali kuran gençler fuar alanına gelerek kurulan stantlardan yurtdışı eğitim fırsatları ve fiyatları ile ilgili birebir görüşerek bilgi aldı.

ABD,İngiltere, Almanya, Kanada, Avustralya, Rusya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Macaristan, Polonya, Çin, Litvanya, Avusturya, Estonya, Malezya gibi 35 ülkeden 100’ün üzerinde eğitim kurumu IEFT Fuarı’na katılarak, sundukları imkanları Türk öğrenci ve ailelerine tanıttı.

Fuarlara katılan kurumlar arasında, University of British Columbia, New York University (NYU), Hong Kong University of Science and Technology, Leiden University, University of Sussex, University of York, Lund University, KTH Royal Institute of Technology, University of Southampton, Eindhoven University of Technology, Arizona State University, University of Vienna gibi dünyaca ünlü üniversiteler de yer aldı.

Düzenlenen eğitim fuarına gelen yaklaşık 3 bin kişi, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alarak ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları sordu.

26. IEFT Fuarları, 6 Kasım İzmir, 8-9 Kasım İstanbul (Avrupa Yakası), 10 Kasım İstanbul (Anadolu Yakası) ve 12 Kasım tarihinde Bursa’da düzenlenecek.