Bursa’da eğitime büyük destek veren Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern bir yapıya kavuşturulacak olan Zafer İlk ve Ortaokulu’nda çalışmalar başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Zafer Mahallesi’nde bulunan Zafer İlkokulu ve Ortaokulu da sil baştan yenileniyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zafer Mahallesi’ndeki Zafer İlkokulu ve Ortaokulu’nun yenilenmesi için hazırlanan protokole imzalarını atarak yıkımı başlattı. Okul bahçesinde düzenlenen protokol imza törenine Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe’nin yanı sıra, Zafer okullarının yenilenmesine katkı koyan hayırsever Davut Çalışkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı bir geleceğin yetiştirilmesi için eğitim faaliyetlerini desteklediğini belirterek, “Proje ve hazırlık çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Zafer Mahallesi’ndeki ilkokul ve ortaokul binalarını yeniliyor olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Hayırsever Davut Çalışkan’ın katkılarıyla yenilenecek olan okulda yıkım çalışmalarını başlattık. En kısa zamanda çalışmaları tamamlayıp okulu önümüzdeki eğitim öğretim yılında eğitime açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Davut Çalışkan’ın adının Zafer İlkokulu’na verileceği, ortaokulun da Bursa Büyükşehir Belediyesi Zafer Ortaokulu olarak isimlendirileceği proje ile yaklaşık 55 yıldır eğitim alınan binaların komple yenilenerek çağdaş bir yapıya kavuşturulacağını anlatan Başkan Altepe, okulun modern binalarıyla mahallelinin ihtiyacına cevap verecek donanımda ve eksiksiz tamamlanacağını kaydetti.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’da özellikli hizmetlerin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Zafer Okulları’nın yerinde güzel bir proje, çağdaş, modern ve Zafer Mahallesi’ne yakışır bir okul yeniden inşa ediliyor. Tarihi 5 mahallede okulları yenileme projesi protokolünü geçtiğimiz günlerde imzalamıştık. O protokolde yer alan bölgelerden biri de Zafer Mahallesi’ydi. Yıkımına başlanan okulu, 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli destekleriyle okulların eksiklerinin tamamlandığını vurgulayarak, “Bu güzel proje Bursa’ya yakışacak” dedi.

Zafer Mahallesi’nin yakından tanıdığı bir isim olan hayırsever Davut Çalışkan da duygularını dile getirerek, “Bu mahalle bizim mahallemiz. Buraya bir okul yaptırmak niyetindeydim, başvurumu yaptım. Kendi mahallemize bu okulu kazandırmak ve hizmet etmek istiyorum. Çok mutluyum” dedi.

Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, hayırsever Davut Çalışkan ve Cengiz Çalışkan ile protokole imza atarak yıkımı ve yenileme çalışmalarını başlattı.