Mardin’in Dargeçit ilçesinde Altınoluk ortaokulunda matematik öğretmeni olarak görev yapan Karamanlı Zehra Işık, bir mektup yazarak öğrencileri için kitap yardımı istedi. Zehra Öğretmen mektubunda, “Benim çocuklarım okumak istiyor, bana el verirseniz, sizin göndereceğiniz bir kitapla belki bir çocuğun yaşamını değiştirebiliriz” dedi.
Zehra Öğretmen'in Mektubu;
Mardin, Dargeçit ilçesine bağlı Altınoluk ortaokulunda matematik öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuz yeni açılmış olduğundan dolayı ne bir okul kütüphanemiz var ne de sınıf kitaplıklarımızda kitaplarımız mevcut. Öğrencilerimin kitap sevgisi, okuma aşkı bu kampanyayı başlatmam için bana ilham veren neden oldu. Okullar kitapsız olmamalı dedim, köyümüz ve ilçemiz için kitap kampanyası başlattım. İlçe milli eğitim müdürümüz ve kaymakamımızın da desteği ile ilçemize halk kütüphanesi açmak istiyoruz. Sayın kaymakamımız İbrahim Gencer Bey, kampanyamızı canıgönülden desteklediğini, kargo ücretlerinin gerekirse kaymakamlık tarafından karşılanabileceğini belirtti.
Kitap; insanların dünyaya açılan penceresidir. Okuduğumuz her kitap bize farklı dünyaları gezdirir, farklı insanları tanımamıza vesile olur. Kitaplar; bulunduğumuz köyden, fiziksel olarak ayrılmadan, bize dünya turu yaptırabilir.
Bir çocuğun hayal dünyasını en iyi geliştiren etken, kitaptır. Yüzlerce çocuk aynı kitabı okur fakat her birinin kafasında farklı bir dünya oluşur. Değerli Kitapseverler; sizin ilk okuduğunuz kitap hangisiydi? Sizi hangi dünyalara taşımıştı? Sizde bu çocuklarımız için hayal dünyası trenine bir bilet göndermek istemez misiniz? Sizin için bir kitap, bizim için yüzlercesi demek. Çocuklarımıza yeni bir dünya yaratmak, yeni bir pencere açmak için bir kitapta sizden olsun…
Mardin, Dargeçit, Altınoluk Ortaokulundan kucak dolusu sevgiler.
Bu tren yolculuğunda bizi yalnız bırakmayan; İzmir, Antalya, Konya, İstanbul, Ankara, Trabzon’daki kitap dostlarıma şükranlarımı sunarım. Kitaplarınızı bitirin, hayallerinizi yitirmeyin…
Zehra Işık
Not: Karaman’da kitap toplama merkezlerimiz;
KARDOF (karaman doğa sporları ve fotoğrafçılık derneği)
Fedai Erkocaoğlu: 0 532 546 07 30
Özge Yüksel: 0 545 547 70 71
Pozitif Etüt
Ümmühan Ayhan: 0 533 638 70 57

Gönderilerini bireysel olarak iletmek isteyen kitapseverlerimiz için;
kargo adresimiz ve irtibat numarası:
Tel: 0554 280 30 03 / [email protected]
Adres: Tepebaşı Mahallesi Ahmet Kaya Sokak Hevikoğluapt. kat:5 daire:13 
Mardin/Dargeçit