Kalkınma Bakanlığı'nın 2014-2018 yıllarını kapsayacak 10. Kalkınma Planı İstişare Toplantısı, Mevlana Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla başladı.
Konya’da yapılan toplantıya Vali Murat Koca, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ve davetliler katıldı.
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman; “10. Kalkınma Planı'nın, Türkiye'nin kazançlı çıkması açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, 10. Kalkınma Planı'nın bölgedeki çalışmalarının koordinasyonu için MEVKA görevlendirilmiştir.” dedi.
Konya Valisi  Aydın Nezih Doğan,  kalkınma ajanslarının Türkiye'ye yeni bir model sunduğunu, bu modelin ise alışılmış ve endişeyle karşılanılan modelin terk edilmesi anlayışı olduğunu belirtti.
Vali Murat Koca ise yaptığı konuşmasında;
“Kalkınma Bakanlığımız tarafından başlatılan ve 2014 ile 2018 yılları arasını kapsayacak onuncu kalkınma hazırlık çalışmalarının başlatılmış olması hem ilimizin hem de ülkemizin geleceğe dair daha umutlu bakmasına vesile olmuştur. Yapılacak çalışmalar, toplumsal ve kurumsal açıdan geniş bir taban bulduğu takdirde, hiç kuşkusuz ilimiz ve ülkemiz daha güçlü bir yapıya kavuşacaktır.
Kalkınmamızın eksenini iyi çizmemiz, gelişmesine öncelik vereceğimiz alanları iyi tespit etmemiz gerekiyor. Kalkınma ajansları ve bölgemizde Mevlâna Kalkınma Ajansımız bu anlamda stratejik bir konumda… Çünkü biz öncelikle bölgemizi her açıdan tanımak zorundayız… Modern dünyanın nimetlerine ulaşalım derken, yerelde sahip olduğumuz değerleri ezip geçmemek gerekiyor. Tarım açısından, turizm açısından ve enerji açısından çok önemli bir merkezde duruyoruz.  Ama buna öncelikle kendimiz inanmalıyız. Kalkınma Planını ben bu açıdan önemli ve anlamlı bir adımdır. ”dedi.