ANKARA (AA) - Gümrük muhafaza ekiplerince 179 bin 580 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Öncüpınar gümrük sahasında yılbaşından bu yana gerçekleştirilen çalışmalarda, 7 sigara kaçakçılığı olayına müdahale edildi.

Bu kapsamda 3 tır durdurularak x-ray taramasına alındı. Tırlardan birinde dorsenin iç kısmına ayrı bir bölme yapılarak hazırlanan zulaya, 140 bin 750 paket kaçak sigara saklandığı tespit edildi. Ekipler, aynı şekilde ikinci tırın tabanında üçüncü aracın ise yükleri arasına saklanmış 22 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirdi. Otomobil ve kamyonette kamufle edilmiş 16 bin 30 paket sigara tespit eden ekipler, kaçak olduğu anlaşılan yabancı menşeli toplamda 179 bin 580 paket sigaraya el koydu.

Ayrıca gümrük ekipleri, Suriye sınırında sigara dışında diğer yasa dışı ticaret faaliyetlerine de izin vermiyor. İstihbarat çalışmalarında, çalıntı olduğu bilgisine ulaşılan 5 lüks otomobil ile yasa dışı ticarete konu 1 milyon 148 bin lira değerinde çeşitli kaçak eşya ele geçirildi. 

Toplam 5 milyon 408 bin lira değerinde kaçakçılık olayına karışan 24 kişi hakkında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.