KAYSERİ (AA) -  Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 5. METEX Turizm Etkinliği İnfo Programı kapsamında Arap turizmcilerin Kayseri'ye geleceğini bildirdi.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, konuk turizmcilerin 9-12 Aralık'ta gerçekleştirilecek 5. METEX Turizm Etkinliği İnfo Programı'na katılacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin 35 milyon turistle dünyanın en fazla turist kabul eden ilk 6 ülkesi arasında yer aldığına dikkati çeken Düzgün, Kayseri'nin de bu turizm gelirinden daha fazla pay elde etmesi için kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Turizmin gelişebilmesi için ihtiyaç duyulan unsurlardan en önemlisinin tanıtım olduğunu vurgulayan Düzgün, bu kapsamda 15-18 Kasım'da Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi ile önemli turizm merkezleri Dubai ve Al Ain'de Kayseri'nin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla turizm gazetecileri, seyahat dergisi yazarları ve tur operatörleriyle birtakım görüşmeler yaptıklarını hatırlattı.

Kayseri'nin, 6 bin yıllık kültür mirası ve doğal varlıklarıyla Türkiye'de önemli turizm merkezlerinden biri haline dönüştüğüne işaret eden Düzgün, "Arap turistlerin Kayseri'yi daha iyi tanımaları ve tatil planları arasında Kayseri'ye yer vermelerini sağlamak amacıyla Ortadoğu ülkelerinden gelecek yaklaşık 50 kişilik turizmci gruba tur programı kapsamında kentin tanıtımı yapılacak" ifadelerini kullandı.

Düzgün, 9-12 Aralık'taki METEX Turizm Etkinliği ile Kayseri'nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde tanınırlığının artırılması, turizm sektör temsilcilerinin yeni iş ortaklıkları edinmesi ve kente gelen yabancı turist sayısının artırılmasının yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki turizm profesyonelleri ile Kayseri’deki turizm profesyonellerini bir araya getirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.