ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, 64. Hükümet'in açıkladığı eylem planına ilişkin, "Ekonomik ve sosyal anlamda önemli getiriler sağlayacak eylem planı yatırımcılara ve girişimcilere güven artırıcı bir adım oldu" dedi. 

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet Eylem Planı'nın demokrasiden eğitime, teknolojiden ve ekonomik mali düzenlemelere yönelik çok kapsamlı bir program olduğunu bildirdi.

Özellikle Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem veren KOBİ'lere, ihracat yapan tüccar ve sanayicilere olumlu etki vereceğini anlatan Güler, "Özellikle alışveriş merkezlerine yönelik düzenlemelere ilişkin çalışmalar, Serbest Ticaret Anlaşması ve Gümrük Birliği'nin kapsamını genişletilmesine yönelik planlamalar umut verici. Eylem planı, ticarete ve tarım sektörüne yönelik politikalar iç piyasaya olumlu katkıda da bulunacaktır. Ekonomik ve sosyal anlamda önemli getiriler sağlayacak eylem planı yatırımcılara ve girişimcilere güven artırıcı bir adım oldu" diye konuştu. 

- EESOB Başkanı Birsen

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen de 64. Hükümet'in açıkladığı eylem planının iç piyasadaki alım gücünü canlandıracağını belirtti.

Birsen, söz konusu eylem planının toplumun her kesimine yansıyacak olumlu gelişmelerle dolu olduğunu vurguladı.

Eylem planının hayata geçirilmesi durumunda, Türkiye'nin büyüme ve kalkınma yolunda emin adımlarla daha ileriye gideceğini savunan Birsen, "Eylem planı piyasanın hareketlenmesini sağlayacak. Esnaf ve sanatkarlar olarak bu eylem planını memnuniyetle karşıladık. Küçük esnaf sanatkara 30 bin lira faizsiz kredi verilmesi, asgari ücretin artırılması emekliye verilecek zamlar, iç piyasadaki alım gücünü artıracaktır" dedi.