Ahşap palet üreticilerini çatısı altında toplayan TAPSİAD’ın genel kurulunda sektörün geleceği değerlendirildi. Güven tazeleyen dernek başkanı Akın Balcıoğlu, son 3 yılda ülke ortalamasının üzerinde büyüyen sektörün aynı hızla büyüyeceğini söyledi.

Lojistik sektörünün en önemli elemanı olan ahşap paletleri üretenler tarafından 2009 yılında Bursa’da kurulan Tüm Ahşap Palet Sanayici İşadamları Derneği’nin (TAPSİAD) 2. olağan genel kurulu Kocaeli Imperial Park Otel’de geçen hafta sonunda yapıldı. Derneğin kurucu başkanı Akın Balcıoğlu’nun güven tazelediği genel kurulda, sektörün son 3 yılı değerlendirildi ve gelecek stratejileri belirlendi.

Genel kurulda söz alan üyeler paletli taşımacılığa olan ilginin sürekli arttığını belirterek, bu talebi karşılamak için yeni yatırımlar yaptıklarını söyledi. Sektörün en önemli meselesinin ham madde temini olduğunu belirten sektör temsilcileri, kayıt dışı üretim yapanların sektöre verdiği zararlara dikkat çekti.

Ahşap paletlerde dünyada geçerli standartlar bulunduğu, palet kullanıcılarının bu standartları yeterince bilmediği için ucuz ürünlere yöneldiğini belirten sektör temsilcileri, Sanayi Bakanlığı’nın bir teknik şartname hazırlaması gerektiğine vurgu yapıp şunları söyledi:

“Ahşap paletlerin üzerinde her çeşit ürün taşınıyor. Bu ürünlerin satış noktalarına güvenle ulaşması için kullanılan paletler çok önemlidir. Isıl işlem yapılmayan ağaçlardan üretilen paletler sağlık açısından sakıncalıdır. Paletlerin sağlamlığı da önemlidir. İnce ve yumuşak ağaçlardan yapılan paletler kırılarak ürünlerin zarar görmesine sebebiyet veriyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye’de ahşap palet standartlarını oluşturması ve bir teknik şartname hazırlaması bu meseleyi ortadan kaldırır.”

alan Dernek Başkanı Akın Balcıoğlu, destekleri için üyelere teşekkür etti. Ham madde teminindeki sıkıntıyı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla, ahşap palet standartları oluşturulması için de Bilim Sanayi Bakanlığı’yla görüşeceklerini vurgulayan Balcıoğlu, “Her gün yeni firmalar açılıyor. Ancak kısa süre sonra da kapanıyorlar. Çünkü bu firmalar, standart dışı ve kalitesiz üretim yapıyor, yanlış fiyat politikaları uyguluyorlar. Zararı ise işini doğru yapan bizim gibi üreticiler görüyor. Bunlarla mücadele içinde olacağız” dedi.

Derneğin kayıtlı 27 üyesinin 24’ünün katıldığı genel kurulda başkanlığa Akın Balcıoğlu yeniden getirildi.