KONYA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Konya Şubesinin düzenlediği tanışma toplantısına katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, sivil toplum kuruluşlarının toplum için önemine değindiği konuşmasında, Ankara'da bu kuruluşlar için her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi.

Kendisinin de bir dönem başkanlığını yaptığı KONSİAD'ın, Konyalıların ihtiyaç duyduğu aktif bir işadamları teşkilatı olduğunu ifade eden Başçı, "2008 yılında İstanbul'da, orta ve büyük ölçekli işletmelere sahip Konyalı iş adamlarının girişimiyle kurulmuş, merkezi İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir dernektir. Konyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin arttırılması, KONSİAD’ın temel amacıdır" dedi.

Abdullah Başçı Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini de ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün şer güçlerin bu asil milletin birlik ve beraberliğini kastediyorlar. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, şer odaklarının hiç bir plan ve projelerinin devreye girmesi mümkün olamayacak. Bu ülkenin gelişmesi için iş adamlarımıza büyük sorumluluklar düştüğünü ve gelişmiş bir ülke olabilmek için de çok çalışmamız gerekiyor."

KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın da, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı'ya Konya'ya ziyareti ve kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek bir plaket verdi.