AKSARAY (AA) - Aksaray'da çelik tahıl depolama siloları imalatı yapan bir firma, 10 yıl önce aldığı teşvik sayesinde 60 ülkeye silo ihraç ediyor.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 10 yıl önce kurulan Mysilo Tahıl Depolama Sistemleri şirketi, o yıllarda uygulamaya konulan teşvik  yasası kapsamında aldığı teşviklerle çelik tahıl depolama siloları imalatı yapmaya başladı.

KDV istisnası, gümrük vergi muafiyeti, gelir vergisi stopajı gibi teşvik imkanlarından yararlanan firma, yatırımlarını her geçen gün artırdı. Yılda yaklaşık 4 milyon ton depolama kapasitelik çelik silolar üreten firmanın fabrikasında halen 800 kişi istihdam ediliyor. 

Şirketin Genel Müdürü Sefa Saatçioğlu, yaptığı açıklamada, Aksaray OSB'de ürettikleri çelik tahıl depolama silolarının yüzde 50'sini ihraç ettiklerini bildirdi

Bu çelik silolarla birlikte aynı zamanda bunları doldurmak ve boşaltmak için gerekli olan ekipmanların da imalatını yaptıklarını dile getiren Saatçioğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Çok dağınık bir pazarımız var. Rusya'ya çalışıyoruz. Rusya'da ruble krizi olduğundan dolayı Rusya pazarı azalıyor. Uzak Doğu'ya çalışıyoruz. Eğer o tarafta bir problem çıkarsa Afrika pazarına yöneliyoruz. Ayrıca Güney Amerika ülkelerine de gönderiyoruz."

- "Teşvikin büyük katkısı oldu"

Saatçioğlu, Güneydoğu'da yatırım yapan firmanın aldığı teşvikin aynısından Aksaray'daki firmaların da faydalanabildiğini vurgulayarak, fabrikayı kurup bugünlere getirmelerinde teşvikin büyük katkısı olduğunu aktardı.

Teşvik yasasını Aksaray için büyük bir nimet olarak gördüklerini anlatan Saatçioğlu, "İşçi stopajları ve yatırım indirilmelerinden çok yararlanıyoruz. Daha öncesinde arsa ücretsiz veriliyordu. Öyle katkıları da çok olmuştu. Her geçen gün yatırımlarımızı ve kapasitemizi büyüttük. Fabrikamızda 800'e yakın çalışanımız var. Hem kapasite hem de kalite anlamında Avrupa'nın en önde gelen üreticilerinden birisiyiz" diye konuştu.