Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa’nın en büyük uygulamalı bilimler araştırma ve geliştirme organizasyonu olan Fraunhofer Enstitüsü uzmanlarını ağırladı. Alman Ar-Ge uzmanları, Bursalı firmalarla ortak projeler üretebileceklerini söyledi.

Fraunhofer-Moez Enstitüsü, Bursa’da işbirliği imkanlarını araştırdı. Almanya merkezli Fraunhofer-Moez Enstitüsü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, BTSO’yu ziyaret etti. Ziyaretçileri BTSO Genel Sekreteri Hüseyin Güler ağırladı. Güler, BTSO’nun 16 Makro Projesinin yanı sıra Bursa ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Enstitü uzmanları, daha sonra BTSO Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen ‘Uluslararası Ar-Ge Ticarileşmesi Uygulamaları’ toplantısında, Bursalı firmalarla bir araya geldi. Proje Koordinatörü Balthasar Kınkel, Strateji Geliştirme Müdürü Manuel Molina Vogelsang, Strateji Geliştirme Yöneticisi Daniel Wolf Bloemers, Uluslararası İş Geliştirme Uzmanı Dmytro Koriachenko ve Proje Koordinatörü Wojtek Muras, enstitünün hizmetleri ve firmalara faydaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Enstitü uzmanları, başta Almanya olmak üzere toplam 67 enstitü ile stratejik araştırmalar yürüttüklerini kaydetti. Yetkililer, enstitü olarak şirketler ve bölgeler için yetenek analizleri ve anlayışı, finansman ve uluslararası iş modellerinin uygulanması faaliyetleri ile bilgi ve teknoloji transferi ağını geliştirdiklerini kaydetti.

Toplantının ardından Alman uzmanlar, makine, otomotiv ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, firmaların daha çok strateji geliştirme ve pazar payını güçlendirme hedeflerine ağırlık verdikleri gözlendi. Alman uzmanlar, Bursa’nın potansiyelinin farkında olduklarını, BTSO ile birlikte önemli projeleri hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

BAŞKAN BURKAY: “AR-GE BURSALI FİRMALAR İÇİN ÖNEMLİ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO’nun başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden önemli kurumlarla sürekli temas içinde olduğunu söyledi. Almanya merkezli Fraunhofer Enstitüsü’nün ziyaretini önemsediğini ifade eden Başkan Burkay, “Yapılan görüşmeler sonucunda Bursalı firmalar ile Alman enstitü uzmanları Ar-Ge çalışmaları, bilgi ve teknoloji çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ar-Ge, Bursalı firmalar için önemli bir faktördür. Bursa’da şu an 23 Ar-Ge merkezimiz var. Bu sayıyı 2015 yılının sonuna kadar 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bursalı firmaların Ar-Ge projelerinde daha fazla yer alması için BTSO olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.