Ege Otomotiv Derneği (EGOD), üyelerini Alman yatırımcılarla bir araya getirecek. Alman yatırımcılara İzmir ve Ege Bölgesi’nde otomotiv sektöründeki yatırım fırsatlarının anlatılacağı görüşmelerde önemli iş bağlantılarına imza atılması bekleniyor.

Türkiye’de yatırım için yıllardır nabız yoklayan Alman yatırımcılara İzmir ve Ege Bölgesi’nde özellikle otomotiv sektöründeki yatırım fırsatlarını anlatacak olan EGOD, Almanya’da satışa çıkarılan firmaların satın alınması ya da ortaklığı konusunda görüşmeler yapacak. EGOD’un üyesi olduğu Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyesi iş adamlarının da katılacağı görüşmelerde önemli iş bağlantılarına imza atılması bekleniyor.

YATIRIM AVANTAJLARI

Bremen’den gelen yatırımcı iş adamları ile üyelerini önümüzdeki Çarşamba günü Swissotel Büyük Efes’te buluşturacaklarını dile getiren EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, işbirliği imkanlarını değerlendireceklerini ve otomotiv sektöründe ortak yatırım olanaklarını araştıracaklarını söyledi. Geçen yılki görüşmede BMC’nin Alman otomotiv devi Volkswagen tarafından satın alınması önerisi getirdiklerini anlatan İduğ, “Bremen heyetinde farklı sektörlerden yatırımcı iş adamları yer alacak. Biz otomotiv sektöründeki firma temsilcileri ile üyelerimizi bir araya getireceğiz. Bu buluşmanın otomotivde yeni yatırımların önünü açacağına inanıyorum. Ben kendi sektörüm açısından bu bölgede otomotiv yatırımının artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bursa, İstanbul ve Düzce doldu. Ege, limanlar sayesinde Türkiye’nin yeni otomotiv üssü olma potansiyeline sahip Alman otomotiv yatırımcılarına bu avantajımızı anlatacağız” dedi.

“İŞBİRLİKLERİNE AÇIĞIZ”

Almanya’da birçok firmanın ikinci, üçüncü kuşağa devredilememesi nedeniyle kapanma riski ile karşı karşıya olduğunu, bu firmaların ortaklık ya da satın alma ile Türk iş adamları tarafından değerlendirilebileceğini açıklayan İduğ, Bremen bölgesindeki bu firmaların da bilgilerini alarak üyeleriyle paylaşacaklarını kaydetti. Ekonomide Türkiye’nin en önemli partnerlerinden biri olan Almanya ile her alanda işbirlikleri yapılabileceğinin altını çizen İduğ, Bremen heyeti ile yapılacak görüşmelerde bunu da dikkate alacaklarını, farklı alanlardaki işbirliklerine de açık olduklarını dile getireceklerini sözlerine ekledi.