Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, son günlerde hızla düşüşe geçen altın fiyatlarının bundan sonraki dönemlerde daha fazla düşmeyeceğini söyledi.

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün Amerikan Merkez Bankası FED’in para politikaları sonucu yaşandığına dikkat çeken Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, bundan sonraki süreçte düşüş olmasını beklemediklerini dile getirdi. Çakmakçı, “Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu 1. çeyreğin faiz oranlarını artırım haberleri, altının ons fiyatlarında düşüşe sebep oldu. Bunun yanında tabi dolarda biraz yükseliş oldu. Bu saatten sonra altının biz çok fazla da aşağı gideceğine inanmıyoruz. Maliyet fiyatları falan belli. Ondan dolayı altın fiyatları şu anki mevcut fiyatlarda sabitlenecek gibi görünüyor. Cumhuriyet altını şu anki bizim kurlarımız 565 TL alış, 580 TL satış, yarım altın 272 TL alış, 282 TL satış, çeyrek altın 136 TL alış, 141 TL satışımız. Fiyatlar bu şekilde gerçekleşmekte” dedi.

“YATIRIMCI ALTINDAN KORKMASIN”

Altının yatırımcı için iyi bir araç olduğunu ifade eden Çakmakçı, “Altın kesinlikle yatırımcıları korkutmasın. Şu an çok güzel bir fırsat verdi altın. Özellikle borçlularımızın borçlarını ödemeleri konusunda bayağı bir fırsat verdi. Şu an altın fiyatları bence alınabilecek rakamlarda. Az önce de söylediğim gibi yani bu durumdan sonra altında düşüş beklenmiyor. Yatırımcılarımız rahatlıkla altın alabilirler” diye konuştu.