1972 yılından beri faaliyetini devam ettiren Anadolu Motor, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 44 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği yeni üretim tesisinin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yeni üretim tesisinin hem Anadolu Grubu hem de Anadolu Motor ailesi için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Anadolu Motor, Türk tarımının mekanizasyonlaşmasına ve modernleşmesine hizmet ediyor. Bugün eğer Türk çiftçisi kara sabanı bırakıp, modern makinelere kavuşmuşsa bunda Anadolu Motor’un rolü büyüktür. Anadolu Motor, şu anda motorun her parçasını kendi üretebiliyor. Bu anlamda gerçek bir sanayici olmamız göğsümüzü kabartıyor.”

44 milyon TL’ye malolan yeni tesisin 25 milyon TL’lik bölümü, Yeni Teşvik Yasası kapsamında desteklendi. Anadolu Motor yeni tesisi ile kapasitesini yüzde 40 artırıyor. Gerçekleştirdiği üretiminin, yarısını ihraç eden, tarım makine ve mekanizasyonu alanında büyük atılımlar yapan Anadolu Motor, ortalama net 30 milyon dolar olan cirosunu son 5 yılda 100 milyon dolar seviyelerine çıkardı.

29 bin 500 metrekare alana sahip olan yeni üretim tesisi, toplam 21 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Üretim binasında yapı yüksekliği 9 metre ve depo binasının yüksekliği 12 metre olarak tasarlanan üretim tesisinde, üretim holleri içerisinde dökümhane ve ısıl işlem, talaşlı imalat, boyahane, montaj ve motor test atölyeleri bulunuyor. Tesisin elektrik enerjisi kurulu gücü, 4 megawatt olurken, bu enerjinin yüzde 50’si yedeklemeli şeklinde inşa edildi.

Yeni üretim tesisinde, Anadolu Motor’un teknoloji seviyesinin artırılması hedeflenerek yeni tezgah - makine ve tesis yatırımları da gerçekleştirildi. Anadolu Motor’un Kartal tesisinden getirilen 220 işleme, ölçme ve test tezgahına ek olarak, 15 adet yeni işleme tezgahı ve 10 adet yeni ölçme ve test tezgahı yatırımı yapıldı. Aynı zamanda boya, yıkama, montaj bantları, depolama ve benzeri 15 adet yeni tesis yatırımlarının yanı sıra, modern bir Motor Test Ar-Ge Laboratuvarı kuruldu.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 44 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen tesisin açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan katıldı.