ANKARA (AA) -  Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, Ankara'nın damızlık ihtiyacının karşılanması ve gen kaynağının korunması için yürütülen "Halk Elinde Islah" projesi kapsamında, damızlık olarak seçilen koç ve teke adaylarını satın alarak kesilmesinin önüne geçtiklerini bildirdi. 

Kılınç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de "damızlık hayvan" bilincinin yeteri kadar gelişmemesi nedeniyle her yıl binlerce damızlık kalitesindeki küçükbaş hayvanın kesildiğini belirtti. 

Birlik olarak 5'i Ankara Keçisi, 2'si Anadolu Merinosu ve 1'i Akkaraman koyunu olarak 3 ayrı ırkta toplam 8 halk elinde ıslah projesi yürüttüklerine dikkati çeken Kılınç, birlik olarak proje kapsamında damızlık vasfı bulunan koç ve teke adaylarını satın aldıklarını ifade etti.

Kılınç, Ankara'nın damızlık ihtiyacının karşılanması ve gen kaynağının korunması için yürütülen proje kapsamında damızlık olarak seçilen koç ve teke adaylarını satın alarak kesilmesinin önüne geçtiklerini kaydetti.

Gelecek yıl damızlık materyal olarak bu koç ve tekelerin seçilmesini teşvik edeceklerinin altını çizen Kılınç, "Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ufak bir katkı payı ile yetiştiricilere hibe olarak dağıtımı yapılabilir. Bu teke ve koçlar sayesinde Ankara'daki sürülerin gen kalitesi ve verimi artacak hem yetiştirici hem de ülke ekonomisi kazanacak" değerlendirmesinde bulundu.