ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara’nın tanıtımı için afiş yarışması düzenlenecek.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, Ankara’nın kültürel, sanatsal ve tarihsel varlıkları öncelikli olmak üzere ekonomik, stratejik, tarihi, turistik, kültürel ve yöresel değerlerini anlatan, şehre dinamik bir bakış açısı kazandıracak afişlerin oluşturulması amacıyla yarışma düzenlenecek.

Yarışmayla grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve genç grafik sanatçılarının yaratıcılıkları desteklenecek, seçilecek afişler yurt içi ve yurt dışında tanıtım faaliyetleri ile organizasyonlarda kullanılarak genç sanatçılara yeni olanaklar sunulacak.

Afişler 27 Mayıs'a kadar gönderilebilecek. Sonuçlar, seçici kurul değerlendirmesinin ardından basın yoluyla ve www.ankaraka.org.tr adreslerinden duyurulacak. Birinci olan yarışmacı 3 bin, ikinci olan bin 500, üçüncü olan yarışmacı bin lira ödül kazanacak. Yarışmada mansiyon kazanan üç yarışmacıya ise 500 lira ödül verilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz yarışma ile temel hedefimiz, Ankara'ya kültür ve tarih tarafından bakarak, Ankara'nın kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan afişlerin ortaya çıkartılması olacak. Ankara'nın kültürel ve tarihi çeşitliliğinin iç içe yansıtılacağı yarışmamıza ilgili tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.