ANKARA (AA) - Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan, lüks sayılan hizmetleri yalınlaştırıp maliyet avantajı sağladıklarını belirterek, "Sağladığımız maliyet avantajını bilet fiyatlarına yansıtalım ve kolay, pratik, ekonomik, hızlı hava ulaşım hizmetinden istifade etmek isteyen Anadolu insanının hizmetine sunalım. Anadolujet'in misyonu, anayasası budur" dedi.

Doğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara Marka Festivali kapsamında düzenlenen "Medeniyetlerin Üzerinde Uçuran Marka: Anadolujet" konulu söyleşiye katıldı.

Markalar serüveninde ihtiyaçların doğru okunmasının önemine dikkati çeken Doğan, Avrupa toplumundaki iç hatlar trafiğinin Türkiye'de de olduğunu ancak bu trafiğin özel araçlarla ya da otobüslerle gerçekleştiğini söyledi.

Ankara'daki insanların ihtiyaç duydukları ulaşım noktalarını tespit etmek için yaptıkları incelemeleri ve saha çalışmalarını anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Biz dedik ki madem Anadolu'nun kalbi Ankara çok ortada ve güzel bir noktada, o zaman Trabzonluyu Hatay'a, İzmirliyi Ağrı'ya Ankara üzerinden bağlayalım. Böylelikle de İstanbul'un trafiğini hafifletmiş olalım ve Ankara bir ağırlık merkezi haline gelsin. Zamanla Ankara'daki lokal trafik de iş hacmi de bu vesileyle artsın."

Doğan, maliyetleri aşağı çekerek geniş müşteri kitlelerine ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayarak, daha çok Anadolu insanına hizmet ettiklerini, bu nedenle de Anadolu geleneklerine uygun bir hizmet politikası yürüttüklerini dile getirdi. Doğan, Anadolu insanın ikram etmeyi sevdiğini, kendilerinin de yolcularına ikramda bulunduğunu dile getirdi.

Firma olarak lüks hizmetleri yalınlaştırarak maliyet avantajı sağladıklarını belirten Doğan, "Sağladığımız maliyet avantajını bilet fiyatlarına yansıtalım ve kolay, pratik, ekonomik, hızlı hava ulaşım hizmetinden istifade etmek isteyen Anadolu insanının hizmetine sunalım. Bunu misyon edindik. Anadolujet'in misyonu, anayasası budur" ifadelerini kullandı.

-  Anadolujet'in evden havalimanına transfer hizmeti

Ankara'dan 36 noktaya uçtuklarını belirten Doğan, insanların seyahat için ayırdığı bütçeyi küçültmek ve her türlü ulaşım sıkıntılarını çözmek amacıyla "Secure Drive" projesini hayata geçirdiklerini anlattı. Doğan, Anadolujet'in havalimanı transferi hizmeti sunduğu "Secure Drive" ile yolcularını evden havalimanına sadece 14,90 lira karşılığında taşıdığını kaydetti.

"Anadolujet'le Tarihe Yolculuk" projesi kapsamında Anadolu şehirlerinin ve önemli tarihi yapıların gizli kalmış hikayelerini keşfetmeyi hedeflediklerini dile getiren Doğan, çocuklar için sosyal sorumluluk projeleri ve çocuk tiyatroları düzenlediklerini, unutulmuş el sanatlarını gün yüzüne çıkartmak için projeler hazırladıklarını ifade etti.

Doğan, Anadolujet markasını bulunduğu yerden öteye taşımak için fikir ve projelere ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu konuda katkıda bulunmak isteyenlerin "[email protected]" adresi üzerinden kendilerine ulaşabileceğini bildirdi.

Doğan, ayrıca "Uçmayan Kalmasın" sloganı ile yola çıktıklarını hatırlatarak, salonda bulunanlardan henüz uçağa binmemiş olanlara uçak bileti hediye etti.