Almanya’da meslek lisesini bitirip ZF Firmasında stajlarını yapan 15 öğrenci ve 3 öğretmen, AB Leonardo Da Vinci projesi kapsamında 2 haftalık eğitim için Ankara’ya geldi. ASO Başkanı Nurettin Özdebir’i ziyaret eden öğrenciler Ankara sanayisinin gelişmişliğinin kendilerini çok şaşırttığını ifade etti.

Ankara Sanayi Odası ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle, Alman öğrencilerin 3 yıldır Ankara’ya geldiklerini ve bu sayede Ankara sanayisindeki teknolojik değişimi daha yakından takip ettiklerini belirten Özdebir, ‘‘Alman öğrenciler Ankara’da ki firmalardan çok etkilendi. Ankara’da firmalarda kullanılan yüksek teknoloji ürünü makinalar ve teknolojik değişim Alman öğrencileri çok şaşırttı. Ankara’da ki firmalar dünya ile rekabet edebilmek için teknolojik değişime ayak uyduruyor’’ dedi.

Özdebir, Alman öğrencilerin ASO 1. OSB’de bulunan ASO Teknik Koleji’ni de ziyaret ettiklerini ve öğrencilerin ve öğretmenlerinin koleje hayran kaldıklarını ve Avrupa’nın birçok ülkesinde bile böyle bir okulun olmadığını kendilerine anlattıklarını ifade etti.

Alman öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Özdebir, ‘‘Ülkenizin ve dünyanın geleceği siz gençlerin elinde. Almanya dünyanın en büyük ekonomisi ise bunu büyüklerinize borçlu. Bunun devamını sağlamak da sizlere düşüyor. Dünya, rekabetin arttığı bir mekan olmaya başladı. Mutlaka ülkeler arası bir rekabet var ama bu rekabet aslında fertler arasında ki yarışa dönüşüyor. Bu dünyayı yaşanabilir hale getirmek ve gelecek nesillere devretmek sizlerin görevi. Dünyanın şuanda kullanılan teknolojinin çok üstünde değişik bir teknolojik devrime ihtiyacı var. Burada da ilk görev gelişmiş ülkelerin gençlerine düşüyor’’ diye konuştu.

Özdebir, Erkunt Eğitim Merkezi ile Passau Meslek Lisesi işbirliğinde Ankara’ya gelen öğrencilere, üzerinde Ankara yazısı ile Ankara siluetinin olduğu tshirt hediye etti.