CANNES (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Ankara Ticaret Odası (ATO), Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul ve yatırım fuarı MIPIM’de Ankara’yı tanıttı.

ATO, MIPIM Fuarı’nda Ankaralı firmaların tanıtımı için 170 metrekarelik stant kiraladı. Fuara katılan üyelerin katılım bedellerinin yarısını karşılayan ATO’nun çağrısına cevap veren firmalar, stantta yerlerini aldı.

ATO Başkanı Salih Bezci, burada yaptığı açıklamada, Ankara'da son yıllarda devasa projelerin hayata geçirildiğini söyledi. 

Ankara'nın güzide projelerinin ilgi çektiğine işaret eden Bezci, 93 ülkeden yatırımcı ve ziyaretçinin gezdiği uluslararası bir fuarda Ankara'yı tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti. Bezci, "Ankara'nın kabuğunu kırmak için uluslararası alanda tanıtılması şart. Önceleri uluslararası fuarların önemini kavrayamamıştık. 7 yıl önce 7 metrekarelik alanda tanıtım yapıyorduk, şimdi 170 metrekarede Ankara'yı dünyaya tanıtıyoruz" dedi.

- Ankara'nın vitrin projeleri

Ankara standında, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ANKAPARK’ın 30 metrekarelik, ATO’nun da hissedarı olduğu ve Akyurt’ta yapımı planlanan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi'nin 15 metrekarelik ve otomobil AVM’si olarak inşa edilen Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi Projesi'nin (OTONOMİ) 3 metrekarelik maketleri sergileniyor.

Başkentin turizm potansiyelini artırması beklenen ve Avrupa'nın en büyük tema parkı olma özelliği taşıyan ANKAPARK, Ankara için açılan bölümün en dikkati çeken projelerinden oldu. ANKAPARK, 100 bin metrekare kapalı alan, 1 milyon 100 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1 milyon 200 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Parkta, bin 217 adet küçüklü büyüklü oyuncak yer alacak. 

Esenboğa yolu üzerinde yaklaşık 375 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Akyurt'taki OTONOMİ, Ankara'nın tanıtımından öne çıkan bir başka proje olarak dikkati çekti. Kent içinde çeşitli alanlarda dağınık halde bulunan ikinci el oto galerilerinin, şehir dışına taşınması ihtiyacı üzerine geliştirilen proje, bünyesinde barındırdığı otomotiv odaklı ticaret, donatı alanları ve karma fonksiyonlu işlevleri ile başkentlilere ve Türkiye’ye kazandırılacak önemli projelerden birini oluşturuyor.

Akyurt'a yapılacak Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin,100 bin metrekare kapalı alanı bulunacak. Merkezin, 50 bin metrekarelik kısmı sergi amaçlı kullanılacak. Proje içerisinde çeşitli sosyal donatılar yer alacak. Merkezin, açık fuar alanı büyüklüğü ise 120 bin metrekareyi buluyor. Temel kazısı bitmek üzere olan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, toplam 592 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak.