ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansı ile Macaristan Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansı ortaklığıyla yürütülen "Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz" Projesinin açılış toplantısı 15 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, kentin sosyo-ekonomik gelişim bakımından geri kalmış, kırsal özellik gösteren ilçelerinde inovasyon politikaları konusunda kapasite ve farkındalığı artırmayı amaçlayan "Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz" projesinin açılış toplantısının 15 Mart'ta gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplam bütçesi 171 bin 886,95 avro olan projede 12 ay boyunca kırsalda kapasite artırımı faaliyetlerinin gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, Ankara’da tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizmin ekonomideki payının yüksek olduğu ilçelerde kamu kurumları, STK, eğitim kurumları ve firmalara yönelik temel inovasyon farkındalığı kapasite artırma eğitimleri verileceği bildirildi.

Bu eğitimlere Türk Patent Enstitüsü ve Ekonomi Bakanlığının da eğitici desteğiyle katkıda bulunacağına işaret edilen açıklamada, Macaristan’dan gelecek uzman eğiticilerin de uygulamalı inovasyon eğitimleri vereceği belirtildi.

Proje bitiminde Türkiye için bir ilk olacak “Ankara Kırsalı Yenilik Eylem Planı"nın hazırlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi ile ileri teknoloji düzeyi ve güçlü beşeri sermayesi ile diğer bölgelerden ayrışan Ankara'da kentsel alanlarda kazanılan teknik bilgi ve donanım kırsal alanlarla buluşturulacaktır. Proje sonucunda bölge içi gelişmişlik farkının azaltılması ve kırsal alanlarda mevcut geleneksel üretim yöntemlerinin yenilikçi yöntemlerle buluşturulması yoluyla görülebilir bir refah artışı yaratılması beklenmektedir. Bunların yanı sıra, kırsal alanların sahip olduğu örtülü bilgi de açığa çıkarılarak ekonomiye kazandırılacaktır. Proje kapsamında, Macaristan’ın inovasyon konusundaki bilgi birikimi, tecrübeleri ve başarılı uygulamaları eğitimler yoluyla projenin hedef kitleleri olan Ankara’daki çiftçiler, çiftçi örgütleri, tarıma dayalı sanayi ve turizm işletmeleri, yerel belediye ve kaymakamlıklara yaygınlaştırılacaktır. Böylelikle, hedef kitlenin bölgelerine veya işletmelerine daha geniş bir vizyondan bakmalarına imkan sunulacaktır."