ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’dan yurt dışına doğrudan uçuş sayısının ve yerinin az olması nedeniyle özellikle iş adamlarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "İstanbul aktarmalı uçuşlar nedeniyle bir günümüz yolda geçiyor" ifadelerini kullandı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Bezci, Ukrayna Havayolları ile Esenboğa Havalimanı işletmeci şirketi TAV yetkililerini makamında kabul etti.

Ukrayna Havayolları Hat Müdürü Elene Maksymova, Ukrayna'nın başkenti Kiev’den Ankara’ya doğrudan uçuş başlatmayı istediklerini ve konuyla ilgili ATO'dan destek istediklerini belirtti.

Yaklaşık 4 yıldır Ankara-Kiev arasına direkt uçuş koyabilmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Maksymova, “Bu yılın kasım ayında Ankara’dan Kiev’e uçuş başlatacağız. Çalışmamızı buna göre yapıyoruz. Bu tarihe yetiştiremesek bile en geç 2017 yılında bu iki şehir arasında doğrudan uçuş gerçekleştireceğiz" görüşüne yer verdi.

Maksymova, ilk başlarda günde bir kez olacak uçuşun ilerleyen tarihlerde iki sefere çıkartılabileceğini kaydetti.

-“Günümüz yolda geçiyor"

ATO Başkanı Salih Bezci de Esenboğa’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması için çalışmalar yürüttüklerini ve ATO Meclisi’nin de kaynak ayırdığını belirtti. Aktarmalı uçuşların iş dünyasını ve turizmi olumsuz etkilediğine işaret eden Bezci, şöyle devam etti:

"Şehrimiz devletin ve bürokrasinin merkezi ve aynı zamanda bir ticaret ve sanayi şehri. 200’e yakın ülkeye ihracat yapan bir şehrin iş adamları olarak Ankara’dan yurt dışına doğrudan uçuş sayısının ve yerinin az olması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz, yurt dışına giderken çile çekiyoruz. Bakarsanız üç saatlik yol ancak Ankara’dan doğrudan uçamadığımız için İstanbul’a gidiyoruz. Bekleme süreleri de hesaba katıldığında bir günümüz yolda geçiyor. Bu durum canımıza tak etti. Günübirlik gidip gelinebilecek mesafe için bir günümüz yolda geçiyor. Kiev’e Ankara’dan direkt uçuşun başlaması güzel bir gelişme olacak. Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması çevre iller ve ilçelerin de işine yarayacak. Komşu iller de dikkate alındığında 10 milyon insan direkt uçuşlardan yararlanabilecek."