Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, Batı Akdeniz bölgesinin ihracat rakamlarının 1.5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Dış pazarlarda yaşanan olumsuzluklara rağmen bölgenin ihracatının artış gösterdiğini bildiren Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin ihracat rakamlarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7.4 oranında artış yaşandığını kaydetti. Antalya, Burdur ve Isparta illerinde en fazla ihracatın tarım sektöründe gerçekleştirildiğini bildiren Atılgan şunları kaydetti:

"Batı Akdeniz’den geride kalan dönemde 656 milyon 639 bin 461 dolar tarımsal ürün ihracatı gerçekleşti. Bu ihracatın 489 milyon dolarını yaş sebze meyve sektörü sağladı. Yaş sebze meyve ihracatında geçen yıla oranla yüzde 3.9 artış sağlandı. Tarımsal ürün ihracatında geçen yıla oranla yaşanan artış ise yüzde 5.8 oldu. Antalya, Burdur ve Isparta illerinden gerçekleşen ihracata sektörel bazda bakıldığında Batı Akdenizli sanayicilerin 528 milyon 259 bin 8 dolar ihracat gerçekleştirdiği görüldü. Sanayi alanında yarım milyar dolarlık ihracat gerçekleşirken, rakamlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.2 azaldı. Batı Akdeniz’de madencilik sektörü de 1.5 milyar dolar ihracata 313 milyon 348 bin 997 dolar ile katkı sağladı."

YILDIZI PARLAYAN SEKTÖRLER

2014 yılının, ağaç mamülleri ve orman ürünleri ile kimyevi maddeler ve mamülleri sektörlerinin yıldızının parladığı yıl olduğunu ifade eden Atılgan, ihracatta 1.5 milyar dolara ulaşılırken, kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatının yüzde 35 artışla 145 milyon 470 bin 352 dolara yükseldiğini, aynı dönemde ağaç mamülleri ve orman ürünleri sektörünün ise ihracatını yüzde 28.4 artışla 114 milyon 208 bin 543 bin dolara çıkardığını bildirdi.

"2023 İHRACAT HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu belirten Atılgan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu ihracat rakamının yakalanmasında bölgemize de büyük görev ve pay düşüyor. 2014 yılının 11 aylık döneminde Türkiye’nin ihracatında yakaladığı artış miktarı yüzde 4.38’dir. Batı Akdeniz’de ise ihracatımız yüzde 7.3 artmıştır. Rakamlardan da görüldüğü gibi Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerini yakalayabilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Hedefimize ulaşmak için adım adım inançla ve bilinçle çalışıyoruz. Üzerimize düşen görevi yapmaya ve ihracat hedefinde bölgemize düşen payı da gerçekleştirmeye hazırız."