ANKARA (AA) - Gümrük muhafaza ekiplerince Antalya'da bir evde 13 bin 690 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan istihbari çalışmalarda, Kepez ilçesinde boş bir apartman dairesinde kaçak sigara bulundurulduğu bilgisi alındı.

Savcılık kararı ile operasyon başlatan ekiplerce, kimsenin oturmadığı dairede odalara istiflenmiş koliler halinde çeşitli markalarda 6 bin 400 paket, daireye ait çatı katındaki depoda 5 bin 690 paket ve aynı apartmanın kapalı otoparkında bulunan başka bir depoda da bin 600 paket olmak üzere toplam 13 bin 690 paket sigara ve 105 kilogram tütün ele geçirildi.

Yapılan sayım ve tespit sonunda üzerlerinde TAPDK bandrolü ve herhangi bir Türkçe ibare bulunmayan ve kaçak olduğu anlaşılan sigaralara ve tütüne el konuldu. Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne getirilen eşyaların piyasa değerinin 130 bin lira olduğu belirlendi.

El konulan kaçak sigara ve tütünlerle ilgili bir şüpheli hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.