Antalya’da meslek gurubu ayrımı yapılmadan tüm esnafları kapsayan ‘En Güzel Vitrin’ yarışmasında dereceye giren işletme sahipleri ödüllenderildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Antalya Alışveriş Günleri kapsamında kentteki perakende sektörünün canlanması ve ticari hareketliliğin arttırılması amacıyla, ilk kez bu yıl “En Güzel Vitrin Yarışması” düzenledi. Meslek grubu ayrımı olmadan tüm sektörleri kapsayan yarışmaya süresi içerisinde 32 başvuru oldu. 1.nciye 10 bin, 2.nciye 7 bin 500. TL., 3.ncüye 5 bin ve 1000’er TL’lik 2 mansiyon ile 1 jüri özel ödülünün verileceği yarışma için başvuru yapılan vitrin tasarımları, 14 Eylül tarihinde sona erdi.

Yarışmada, vitrinde tema kullanılması, özgün olması ve yaratıcı fikirler içermesi, ışık düzeni, renk tasarımı, ürünü öne çıkarma özelliği, indirim, özel gün/hafta gibi durumlara hızlı ve kolay uyum sağlayabilmesi, yaz sezonu içerisinde yeni eklentilere uygun olması, dış cephe vitrini olması, tasarımda tehlike oluşturmayacak malzemeler kullanılması, esasları dikkate alınarak değerlendirildi.

En güzel vitrinin seçildiği yarışmada birinci Hatice Emel Erçiftçi, İkinci Ebru Saygan üçüncü ise Serdar Çimenbiçer olurken, Mansiyon Ödülü’nü İmran süzer, jüri özel ödülünü de Ersan Erdem aldı.

Kazananlara ödülleri ATSO Meclis Toplantı Salonu’nda ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından verildi.