Arap turizm acenteleri Bursa’da bir araya geldi. Turizmin 1,2 trilyon dolarlık devasa bir endüstriye dönüştüğünü ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin hedefinin bu pastadan hissesine düşenin iki katını almak olduğunu, 2013 yılında 1 milyardan fazla insanın dünyada seyahat ettiğini söyledi.

III. METEX turizm faaliyeti, Bursa Valisi Münir Karaloğlu himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, BEBKA ve Bursa Kültür, Turizm, Tanıtma Birliği’nin desteğiyle Merinos Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. METEX’in Ankara ve İstanbul’daki fuarlarının ardından üçüncüsü Bursa’da start alırken, davetliler mehter marşları ile karşılandı. 17 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinden 155 seyahat acentesi, tur operatörü, yatırımcı firmanın katıldığı fuarın açılış konuşmasında Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Turizmin 1,2 trilyon dolarlık devasa bir endüstriye dönüştüğünü söyledi. Türkiye’nin hedefi bu pastadan hissesine düşenin iki katını almak olduğunu belirten Karaoğlu, "2013 yılında 1 milyardan fazla insan dünyada seyahat etti. Turizm tüm insani faaliyetlerin ortak paydası haline geldi. Yıldızı her geçen gün parlayan Türkiye, dünyadaki turizm hareketliği hedeflerimiz için itici bir güçtür. Orta Doğu ve kuzey Afrika’dan gelen misafirlerimize turist gözü ile bakmıyoruz. Çünkü onlar bizim dostumuz ve kardeşimiz. Dostluğumuzu hayırlı iş birliklerine dönüştüreceğiz. İnşallah fuardan bütün katılımcılar kazançlı çıkacak. Güçlü iş birlikleri ve güçlü dostluklar kurulacaktır" diye konuştu.

Türkiye’nin 2023 yılındaki hedeflerinin 500 milyar dolar ihracat, 50 milyon dolar turist ve 500 milyar gelir girdisi hedeflenmekte olduğunu ifade eden Mercan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü, "Bu faaliyet Türk turizminin 2023 hedeflerine kesinlikle katkı sağlayacaktır. Dünya sıralamalarında ilk 10’a girmek istiyorsak hedefin 50 milyon dolar değil 80 milyon dolar olması gerekiyor. İstanbul’daki 3. hava limanın biran önce faaliyete geçmesi şarttır. Turizm pazarında son derece önemli bir yere sahip olan ve 350 milyon nüfusa ve 3 bin 700 dolar gayri safi milli hâsılaya sahip olan Arap dünyası uluslararası turizmin önemli bir parçasıdır" dedi.