Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, “Ankara’da, Ankara Ticaret Odası’ndan (ATO) sonra ikinci büyük odasıyız. Kendimizi her zaman yenilemek zorundayız” dedi.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından meslek çalışanlarına yönelik bilirkişi eğitimi verildi. Çok değişik kanunların çıktığını ve bunlarla ilgili bilgilendirme seminerleri yaptıklarını kaydeden ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, "Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi de bugün burada yapmış olduğumuz ’bilirkişi eğitimi.’ Mesleğimizle ilgili bilirkişilik konusunda uzman arkadaşlarımızı yetiştirmek için bu çalışmayı her yıl tekrarlıyoruz. Buradan yetişen arkadaşlarımız adaletin düzgün bir şekilde işlemesi için sunduğu raporlarla devletimize yararlı olmaya çalışıyorlar. Geçen yıl 13 tane uzmanlaşma eğitimleri başlattık. Vergi davaları uzmanlığı, adli muhasebe uzmanlığını örnek verebiliriz" dedi.

Okkalı, üyeler için sosyal aktiviteler de yaptıklarını belirterek, “Bu eğitimlerin yanında soluk almaları için sosyal aktivitelerde yapıyoruz. Sosyal aktiviteler arasında Ankara odamızın fotoğrafçılık kulübü var. Fotoğrafçılık Kulübümüzün Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde de bir sergisi var. Ayrıca futbol turnuvası hazırlığımız var. Folklor kulübümüz var. Üyelerimize iyi hizmet vermek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.