ADANA (AA) - Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nın ödül töreni Cuma günü gerçekleştirilecek.

ATHİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmanın ödül töreni Cuma günü saat 18.00'de Adana Sheraton Otel'de organize edilecek.

Törende, 13 katılımcı tarafından hazırlanan tasarımlarla özel olarak dokunan kumaşlar, Uğurtan Erez koreografisiyle Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Elif Ece Uzun, Tuğba Karaca gibi mankenlerin yer alacağı defileyle davetlilere sunulacak.

Dereceye giren tasarımcılara para ödüllerinin yanı sıra yurtdışında eğitim imkanı da verilecek. Ayrıca, tüm finalistler Uluslararası Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı'na katılma şansına sahip olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATHİB ve Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, yarışmanın Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle hayata geçirildiğini belirtti.

Yarışmanın dokuma kumaş üretiminde tasarımcı adayların yeteneklerini hayata geçirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla düzenlendiğini bildiren Kıvanç, "Tasarım ve inovasyon tekstil sektörü için çok önemli. Bu yönde atılacak her adım başta 2023 hedefleri olmak üzere, sektörü hak ettiği seviyelere taşıyacak. Yarışma, öncelikle genç tasarımcıların ve dolayısıyla sektörümüzün gelecek yıllarda daha sağlam adımlarla yol almasına önemli katkı sağlayacak. Bu yola gönül verenleri etkinliğimize bekliyoruz."

Programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılacağı açıklamada yer aldı.