İSTANBUL (AA) - Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen "ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması" ödül töreni 26 Aralık'ta Adana'da gerçekleştirilecek.  

ATHİB'ten yapılan açıklamaya göre, Akdeniz İhracatçı Birlikleri çatısı altında bulunan 8 ihracatçı birliğinden biri olan Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olacak tasarımcı adayları ve tasarımcılara kendilerini ifade etme şansı vermek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen "ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması" ödül töreni 26 Aralık Cuma günü Adana Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek. Başarılı proje sahiplerine ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin vermesi bekleniyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, bu yarışmanın tasarım ve inovasyon sektörü için büyük önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yönde atacağımız her adım başta 2023 hedeflerimiz olmak üzere sektörümüzü hak ettiği seviyelere taşıyacaktır. Bu hedef doğrultusunda, Ekonomi Bakanlığı’nın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle dokuma kumaş üretiminde genç adaylara ve tasarımcılara fırsatlar yaratarak yeteneklerini hayata geçirebilmelerine, bu alanda ilerleyebilmelerine imkanlar sağlamak üzere düzenlediğimiz tasarım yarışmamız, kuşkusuz öncelikle gençlerimizin bunun geri dönüşü olarak da sektörümüzün gelecek yıllarda daha sağlam adımlarla yol almasında atılmış önemli bir adımdır. Bu yola gönül verenleri etkinliğimize bekliyoruz."

Tekstil tasarımı alanında ilerlemek isteyen genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına fırsat veren yarışmanın ödül töreninde 13 tasarım ödül için yarışacak.