ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, herkesin "engelli adayı" olduğunu belirterek, "Engellileri yok sayarak sorunlarımızı çözemeyiz. Engellilik konusunda farkındalığımızı artırmamız lazım" çağrısında bulundu.

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, ATO tarafından düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali'nde engelli çocuklar için çalışmalar yürüten Serebral Palsili-Beyin Felçli Çocuklar Derneği (SERÇEV), Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Otizm Gençlik ve Spor Kulübü (OSEM) ile etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

"Engel Tanımayan Gözler Sergisi"nin 9 Eylüle kadar Cepa AVM'de, 10-12 Eylül tarihleri arasında da Kentpark AVM'de başkentlilerle buluşacağını belirten Bezci, fotoğraf sergisinden elde edilen gelirin SERÇEV tarafından beyin felçli çocuklar yararına kullanılacağını ifade etti. Festival kapsamında ZİÇEV yararına dans gösterileri de sergilendiğine değinen Bezci, OSEM tarafından da masa tenisi turnuvası düzenlendiğini kaydetti.

Herkesin "engelli adayı" olduğuna dikkati çeken Bezci, "Engellileri yok sayarak sorunlarımızı çözemeyiz. Engellilik konusunda farkındalığımızı artırmamız lazım. Hem birey olarak hem de sivil toplum örgütleri olarak engellilere karşı duyarlılığımızı desteklerimizle göstermemiz gerekiyor. Biz ATO olarak festival kapsamında bu görevimizi yerine getirmeye çalıştık, bu çalışmaları sürdürmeye de kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu.