ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) eski genel sekreteri Dücane Ergezen, ATO yönetiminin iddialarına yönelik "Paralel linç operasyonu sürüyor" ifadesini kullandı.

Ergezen yaptığı yazılı açıklamada, ATO Başkanı Salih Bezci'nin, Ergezen'in "açtığı davayı kaybettiğine" yönelik açıklamasına yanıt verdi.

Ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmanın birçok kurumu ele geçirmeye yönelik faaliyetler gösterdiğinin altını çizen Ergezen, bunun bir aşamasının da ATO'da 2013 yılında gerçekleştirilen seçimlerde gün yüzüne çıktığını belirtti.

Ergezen, bu yapıya karşı kurumsal ilk karşı duruşu sergilemiş isimlerden biri olduğunu, bu nedenle iftira, linç ve karalama kampanyalarının şahsına yönelik sürdürüldüğünü bildirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Paralel linç operasyonu sürüyor, manipülasyonlarıyla meşhur bu yapının ülkemizde birçok kurum kuruluş ve şahıslara yönelik linç operasyonları yaptığını görüyoruz. Bu yapının genetiğine işlemiş olan yalan, iftira ve kumpas anlayışının alışılmış yüzüyle karşı karşıyayız. Paralelin kalesinden atılan top ateşi boş baruttur, gülle etkisi yapamayacaktır."