AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine Kalkınma Ajansı Destekleri, Ekonomi Bakanlığı Teşvikleri ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Afyonkarahisar TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan TKDK İletişim uzmanı Kemal Yıldırım, IPARD I'in başarılı bir şekilde sonlandırıldığını ve IPARD II için bilgilendirme çalışmalarının başladığını söyledi.

IPARD I'de 15 çağrıda bulunulduğunu belirten Yıldırım, Afyonkarahisar bölgesinde 395 projeye destek sağlandığını ifade etti.

Yıldırım, "TKDK IPARD desteğinin 2014-2020 yıllarını içeren ikinci uygulama döneminde tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir kalkınması için yeni sektörler ve daha yüksek hibe oranlarıyla desteklemelerine devam etmektedir. İkinci uygulama döneminde (IPARD II) Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarını yönelik yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar ve çiftlik faaliyetlerine ve çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörleri desteklenmektedir. Yeni dönemde verilen destek oranları yüzde 50 ile 70 arasında değişmektedir" diye konuştu.

Kadın yatırımcılara projelerinin sıralamasında öncelik tanındığını aktaran Yıldırım, genç yatırımcılara da daha yüksek oranda hibe sağlandığını dile getirdi.