Gelecek Yıl Shoexpo Fuarı adıyla Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek Ayakkabı Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 14-17 Eylül 2015 tarihlerinde son kez düzenlendi. Ayakkabıcılar, yeni sezon ürünlerini İzmir’de görücüye çıkarırken; kurulan iş bağlantılarıyla 2015 yazını umutla karşıladı. Dört gün süren ve sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan etkinliği 5 bin 434 kişi ziyaret etti. Fuar, alım heyeti niteliği taşıyan ziyaretçileriyle dikkat çekerken, İzmir dışı ziyaretçi de ilk sırayı İstanbul aldı. İstanbul’u, Manisa ve Ankara izledi. Fuar, Türkiye’nin 61 şehrinden gelen sektör temsilcisinin yanı sıra 33 ülkeden gelen yabancı ziyaretçisi ile sektörü memnun etti. Ayakkabı Yaz Fuarı yabancı ziyaretçi açısından en yoğun ilgiyi Cezayir, Suriye ve Filistin’den gördü.

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Siirt, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak’tan gelen sektör temsilcilerinin ziyaret ettiği fuarda yurt içi ve yurt dışı ticari bağlantılar kuruldu.

Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Filistin, Gambiya, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, İsveç, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moğolistan, Norveç, Polonya, Rusya, Suriye, Suudi Arabistan, Şili, Tunus, Ürdün, Yunanistan’dan profesyonel ziyaretçi İzmir’e geldi. 11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında 11 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen sektör temsilcilerinin büyük memnuniyetle ayrıldığı fuara, ülkemizin 8 farklı ilinden Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Manisa, Konya ve Trabzon’dan 121 firma katıldı. 2015 yılının ayakkabı, çanta yaz modelleri sergilendiği Fuar’da; erkek, kadın, çocuk ayakkabı modelleri, spor ayakkabı modelleri, terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları yer aldı.

Ayakkabı Yaz Fuarı gelecek sezonun ayakkabı modasına yönelik ipuçları verdi. Yaz mevsiminde bayan ayakkabılarında melek ve çiçek figürlü taşlı sandaletlerin gözde olacağı, renkli dolgu topukların dikkat çektiği görüldü. Fuarda dikkat çeken bir başka ayakkabı modeli ise alacalı renkli erkek ayakkabıları oldu. Renk alternatiflerinde yazın vazgeçilmez renkleri beyaz tonlarının yanı sıra hardal sarısı, fuşya, yeşil, mavi, bordonun sıkça kullanıldığı gözlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından gerçekleştirilen 37’nci İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) ve İzmir Ayakkabıcılar Derneği (İZADER) işbirliğinde düzenlendi. Fuara yeni bir vizyon kazandırmak için çalışmaların hızla devam ettiği Ayakkabı Fuarı, 2015 yılında yepyeni isimle gerçekleştirilecek. Daha çok katılımcı ve ziyaretçiyi bir araya getirecek ve Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksine taşınacak olan İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı; 2015 yılında SHOEXPO Fuarı olarak Fuar İzmir’de organize edilecek.