Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla 30 Kasım 2014 itibarıyla kredi kullanan ortak sayısının 317 bin 589’a ulaştığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla küçük işletmelerin, 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarın kredi ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Türkiye’nin 81 ilinde bine yakın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilerle ekonominin kılcal damarları olan küçük işletmelerin finansman ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Bakan Canikli şu değerlendirmelerde bulundu:

“30 Kasım 2014 itibariyle söz konusu kooperatiflerden 857 kooperatif de kefalet verebilecek durumdadır. Bu da kredi geri dönüşlerinin iyi bir noktada olduğunu göstermektedir. Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 30 Kasım 2014 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 317.589’a, kullandırılan kredi hacmi ise 12 milyar 370 milyon 753 bin 3 liraya ulaştı. Kredi hacmi son 12 yılda yaklaşık 80 katına çıkarken, kredi kullanan küçük işletme, esnaf ve sanatkâr sayısı da 2002 yılına göre 5 katına çıktı. Rekor seviyelere ulaşan kredilerle desteklediğimiz kooperatif kefalet sistemi; çarkları döndürüyor, küçük işletmeyi olumsuz kredi sicili almaktan kurtararak krediye erişimini devam ettiriyor. Esnafın sigortası olan bu sistem sayesinde esnaf ve sanatkârlar finansman sorunu yaşamadan yoluna devam ediyor.”