Ulaştırma Bakanı, meclis'te görüşülen internet yasasının mevcut yasaya göre daha liberal olacağına dikkat çekerken, İnternet'in Haziran ayından itibaren ucuzlayacağının da müjdesini verdi.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan A HaberAnkara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularının yanıtladı. Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ulaştırma yatırımlarını etkilemeyeceğini belirten Bakan Elvan, otobüs kazalarının önlenmesi için de yeni tedbirler alınacağını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı, meclis'te görüşülen internet yasasının mevcut yasaya göre daha liberal olacağına dikkat çekerken, İnternet'in Haziran ayından itibaren ucuzlayacağının da müjdesini verdi.

SANSÜR DEĞİL LİBERAL BİR DÜZENLEME
İnternetin daha güvenli bir ortamda kullanılmasına imkan sağlayan düzenlemeler getiriyoruz. Buradaki temel amaç, kişilik haklarının korunması ve özel hayatın gizliliğinin korunması. Mevcut yasal düzenlememizde, mevcut kanunumuzda bazı aksaklıklar vardı, işlemeyen maddeler vardı ama temel amacımız kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin korunması. 

Sansür deniliyor bırakın sansürü biz daha da liberal hale getiriyoruz.  Şu anda mahkeme kararıyla doğrudan internet sitesi kapatılıyor, onun yerine sadece ilgili sayfanın kapanmasını  öngören düzenlemelerimiz var. Hapis cezasını kaldırıp para cezasına dönüştüren yeni maddelerimiz var. Burada yapılan düzenleme kesinlikle ve kesinlikle bir sansür getirmiyor. Bilakis  bizim standardımızı daha çok batı standardı ile uyumlaştıran bir düzenleme ayrıca uygulanabilir nitelikte bir düzenleme.

İNTERNETTE HAZİRAN'DA UCUZLAMA OLACAK
BTK bir karar aldı, internette hız kota gibi uygulamaları bizzat Telekom kendisi yapıyordu. Ancak şimdi burada hazır bir paket verilecek ve bu hazır paket doğrultusunda her firma istediği uygulamayı yapabilecek, istediği teklifi yapabilecek, değişik paketler sunabilecek. Çok değişik paketler sunacağı için bu paketler ciddi bir rekabet ortamı oluşturacak ve internette de bir ucuzlama söz konusu olacak.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARI ULAŞIM YATIRIMLARINI ETKİLEMEZ
Merkez Bankası’nın almış olduğu bu karar şok bir karar olarak algılandı ama bizim yatırımlarımız hızla devam ediyor.  Bu sürecin ben geçici olduğunu düşünüyorum. Çok kısa bir süre içerisinde Türkiye yine eski formuna, eski performansına kavuşacak ve büyümeye devam edecek. Dolayısıyla bizim projelerimizde herhangi bir aksama söz konusu değil.  3. köprü ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Diğer taraftan özellikle İstanbul’u İzmir’e bağlayan otoyola yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor.

OTOBÜSLERDE KEMER ZORUNLULUĞUNU TARTIŞIYORUZ
Özellikle otobüslerde kemer takma zorunluluğu getirilsin mi getirilmesin mi bu konuda ilgili kuruluşlarla bir toplantı yapacağız. Diğer taraftan özellikle kaplama lastiklere yönelik ne tür önlemler alınabilir bununla ilgili de arkadaşlarımız çalışmaya başladılar. Ama şunu ifade edeyim; şu anda terminallerde lastiklerin kontrolü yapılıyor.